zaterdag, april 20, 2024
HomeRedactioneelVoorbeschouwingenBloemheuvel: ,,TOGR sterkste tegenstander"

Bloemheuvel: ,,TOGR sterkste tegenstander”

-

 voorbeschouwing RCLRCL gaat vanaf zaterdag op jacht naar een prijs. In de Bloemerd is men van mening dat het wel eens een keer tijd wordt om eersteklasser te worden. Alvorens dat zover is zal in eerste instantie TOGR over twee wedstrijden moeten worden geklopt.

 

J.l. zaterdag kreeg de ploeg van Frank Bloemheuvel er ongenadig van langs bij RCL. Normaliter geen reden om een feest te vieren en dat werd ook niet gedaan. Door het resultaat werd echter als ‘beloning’ wel de nacompetitie behaald. Bloemheuvel wilde pal na afloop van de wedstrijd al afstand nemen van de 6-0 nederlaag.

 

,,Er is nog kort over gesproken, maar heel snel hebben we onze focus verlegd naar TOGR.

Op de dinsdagavondtraining hebben we de koppen leeg gemaakt en is er hard gewerkt. Ik ben blij dat we nu gewoon weer kunnen spelen om te winnen.”

 

Tegenstander TOGR werd elfde in de eerste klasse en wil na de degradatie uit de hoofdklasse vorig seizoen (de Rotterdammers ploegden slechts acht punten bij elkaar) niet verder afglijden. In hoeverre ben je op de hoogte van deze opponent?

 

,,Wij zaten bij alle vier de clubs die nog op plaats elf terecht konden komen en dus onze tegenstander zou worden. Voorwerk is er dus zeker gedaan en ik denk dat we de sterkste tegenstander treffen van de vier ploegen die strijden om één plek. Ik heb zelf nog tegen TOGR gespeeld als speler en zij staan bekend om hun voetballend vermogen. Ze spelen op zijn ‘Rotterdams’, gericht op de counter. Tussentijds leek het erop dat de stekker er daar uit zou gaan, maar ze hebben een doorstart gemaakt. Gezien de resultaten van de laatste weken gaat het daar weer een stuk beter.”

 

Hoe staat het met de blessures bij jouw ploeg?

 

,,Thom Wijnalda heeft een fietstraining afgewerkt dinsdag. Donderdagvond gaat hij volledig mee trainen. Er valt nog geen zinnig woord over te zeggen. In elk geval zal hij volle bak moeten kunnen gaan, anders kan hij zaterdag niet spelen. De dood of de gladiolen dus.

Voorts is Michel (broer van) nog geblesseerd en die zal zaterdag niet halen. Voor het overige is de groep fit, hoewel het aan het eind van het seizoen wel meer piept en kraakt.”

 

Wat heb jij met de nacompetitie?

 

,,Ik vind het leuk. Het zou toch verschrikkelijk jammer zijn om nu al klaar te zijn. Wat moet je dan gaan doen. We spelen nu nog ergens voor en dat is enkel maar goed voor die jonge knapen. Het besef is er dat er een zware kluif wacht, maar we hebben in oefenpotten bewezen dat we niet zomaar omver worden gespeeld. Van ploegen als Ter Leede, Voorschoten’97 en FC ‘s- Gravezande verloren we niet.”

 

Je hoeft je niet te wagen aan voorspellingen, maar wat kan dit RCL zaterdag?

 

,,Ik denk dat er bij hen meer druk ligt. Het is loodzwaar als je speelt voor handhaving. Daar liggen dus kansen. TOGR is geen onoverkomelijke tegenstander, maar zoals gezegd schat ik ze in als sterkste tegenstander. Als we deze ronde overleven, staan we er goed op. Wij hebben geen ploeg om te gaan rekenen en willen een uitslag neerzetten met perspectief.”

 

Dank voor je tijd en succes, Frank.

 

,,Graag gedaan, we gaan het zien en beleven.”

 

De wedstrijd op sportcomplex “De Lage Weide”aan de Charloisse Lagedijk in Rotterdam begint zaterdag om 14.30.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read