Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Erop of eronder voor FC Rijnvogels

Mooi artikelbanner
Rumling bouw artikel

voorbeschouwing167x60Bivakkeren in het rechterrijtje. Daar hebben ze bij FC Rijnvogels inmiddels genoeg van. De ambitieuze Katwijkse club wil hogerop. Ja, liefst zo snel mogelijk naar de hoofdklasse. Voorlopig is er nog weinig reden tot juichen.

 

Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Sepa green artikelbanner

In de openingsronde werd op knullige wijze verloren van Alexandria ’66. Vorige week leken alle seinen op groen te staan doch in de slotfase gooide een dubieuze penalty roet in het eten. ,,Komend weekend tegen DSO telt maar één ding: winnen. Elk ander resultaat doet er niet toe”, aldus speler Yuri van Es.

 

Quick Boys trainer Jos van Eck noemde de eerste klasse B onlangs ‘een interessante afdeling’. Met veel teams die ooit op het hoogste amateurniveau hebben geacteerd. Enige bescheidenheid is dus op z’n plaats als het gaat om de vraag wie deze voetbaljaargang de titel gaan opeisen. Net zoals in de voorbije seizoen werd FC Rijnvogels in het rijtje met kanshebbers geplaatst. Helaas konden de Katwijkers de verwachtingen niet waarmaken. Nu lijkt de rust op de Kooltuin weer teruggekeerd. Er werd afscheid genomen van een legioen aan spelers en er werd gekozen voor het laten doorstromen van enkele Katwijkse jongens. Hoofdtrainer Frenk van der Kley beseft dat de periode van zaaien inmiddels verleden tijd is. FC Rijnvogels snakt naar de oogsttijd; het moment dat promotie naar de hoofdklasse kan worden gevierd. Met slechts één punt uit twee duels beleefde FC Rijnvogels echter een valse start. Komende zaterdag is alles gefocust op een overwinning om niet verder achterop te geraken.

 

Verdediger of aanvaller? Speler Yuri van Es werd al op beide posities ingezet. In het duel tegen FC Breukelen werd ik als aanvallende middenvelder geposteerd. ,,Met de controleurs Peter van Rijn en Sander van der Horst moest ik voor de nodige creativiteit zorgen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik toch liever in de achterste linie acteer”, bekent Van Es. Wat er zaterdag jl. in de slotfase tegen FC Breukelen gebeurde, was volgens Van Es ‘ongeloofwaardig’. FC Rijnvogels kreeg de deksel op haar neus door een 1-3 voorsprong alsnog te verspelen. ,,Er was niks aan de hand, we hadden de zaken onder controle. En dan geeft die scheidsrechter alsnog een onterechte strafschop. Het is te hopen dat met de spoedige terugkeer van de routiniers Eef Schoneveld en Bennie van Fruchten dit soort dingen niet meer gaan gebeuren.”

 

De Katwijkse trainer in Zoetermeerse dienst, Piet van Duyn, leeft ontspannen toe naar de derde speelronde. Na de puntendeling tegen RCL (0-0) en de zege op Deltasport (2-0) staat de teller inmiddels op vier punten. Toch ziet hij zichzelf komende zaterdag niet als dé favoriet. ,,FC Rijnvogels heeft op papier een betere selectie. Ze hebben veel kwaliteit en dat gaat zich ongetwijfeld spoedig uit betalen. Bovendien zullen ze voor meer dan 100% gemotiveerd zijn”, aldus Van Duyn.

 

Van Duyn hoopt vooral het publiek te gaan vermaken. ,,Iedereen weet dat ik graag aanvallend voetbal speel. We hebben weliswaar een mooie start gehad maar het duel tegen Deltasport had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen.” Bij DSO ontbreken sowieso de routinier Niels Schoonen en Lesley v.d. Berg. Op sportpark De Kooltuin wordt om 14:30 uur afgetrapt. Nu al een soort van finale voor de Katwijkers.

Slingerland artikelbanner
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten