vrijdag, maart 29, 2024

Na een weekje rust…

-

Na een weekje van rust, hier en daar een pintje op de nationale feestdag en overdenkingen over de laatst geleverde prestaties, gaat het spel komend weekend weer op de wagen.

De vijfentwintigste speeldag mag er zijn. Nog steeds zijn er grote belangen voor de Leidse regioclubs in de tweede klasse, hoewel de rol van Oegstgeest uitgespeeld lijkt te zijn. Het belooft weer letterlijk en figuurlijk een heet weekendje te worden.
Vooral bij GHC en Roodenburg gieren de zenuwen zo zoetjes aan door de keel. Vanzelfsprekend doen de trainers er alles aan om de gemoederen te bedaren, maar het klinkt voor de heren aan de Vliet en in de Leidse Kooi bijzonder aantrekkelijk om na de laatste speeldag klaar te zijn. In dat geval zou GHC kampioen zijn van de tweede klasse, terwijl Roodenburg zich dan veilig gespeeld zou hebben en volgend seizoen onder meer nieuwkomer Valken’68 mag gaan bekampen.
In het paasweekeinde boekte GHC twee driepunters, waardoor LYRA werd achterhaald. Sprankelend was het wellicht niet, maar spelen FC Twente, Ajax en PSV wel majestueus in de slotfase van de competitie? Bovendien, er zouden natte washandjes nodig zijn geweest om het voorhoofd koel te houden als iemand vooraf had gesteld dat GHC twee duels voor het einde de dans zou leiden. Zelfs de verstokte supporter was uitgegaan van een lastig seizoen. De debutant ging weliswaar dapper van start en staartplaatsen kwamen nergens in zicht, maar de eerste plaats als promovendus is toch een ander verhaal.

Herhaaldelijk kon Dennis Olman glunderen, maar niet zelden gaf hij aan dat zijn ploeg ongetwijfeld wel een aantal fikse tikken zou oplopen. De Hagenaar gaf aan dat dit nu eenmaal ‘inherent zou zijn aan een jonge ploeg’.

GHC verloor echter slechts driemaal en moest vijf keer een puntendeling afstaan. Zestien potten werden gewonnen en voor komende zaterdag wordt daar graag een winstpartij tegen Haaglandia/ Winston aan toegevoegd. Enkele maanden geleden won de Leidse ploeg met slechts 1-0, hoewel een grotere uitslag niet had misstaan. Haaglandia is er nog allerminst zeker van om de nacompetitie te kunnen ontlopen.

Sterker nog, Roodenburg hoopt op een zege van GHC zodat de fusieclub uit Rijswijk kan worden achterhaald. In dat geval dient Roodenburg wel zelf de drie punten zien weg te kapen bij Soccer Boys, dat op doelsaldo ondertussen onder de formatie van Van der Burg en de Van Kooperens is terechtgekomen. Een sleutelduel in optima forma derhalve. Begin maart kon Roodenburg het niet bolwerken tegen de Bleiswijkers (1-3). Na de recente winst op Polanen,  zijn er in elk geval weer mogelijkheden voor een escape.

RCL is kansloos voor de titel, maar mag nog hopen op de nacompetitie. De derde plaats wordt verdedigd en ook is er nog speling in de strijd om de derde periodetitel. Komend weekeinde komt het na de winterstop meer ontketende Forum Sport richting Leiderdorp, een club waarmee de Leiderdorpers op basis van resultaten in het verleden nog een appeltje mee te schillen hebben. Op eigen veld werd de equipe van Frank Bloemheuvel nog niet verslagen. Zes keer werd gewonnen en slechts driemaal konden bezoekers een puntje ophalen uit de Bloemerd. Volledig onnodig ging RCL in Voorburg met 1-0 ten onder.

Oegstgeest gaat het opnemen tegen Zevenhoven, een tegenstander waarvan eerder met 1-0 werd gewonnen. Slechts een wonder kan Oegstgeest nog een vervolg brengen van de reguliere competitie. Na een zeer indrukwekkende serie, kwam er zand in de machine bij de ploeg van Arie van Duijn. Neemt niet weg dat de vijfde plaats als een keurige klassering mag worden betiteld.

In de strijd om de derde periodetitel gaan Forum Sport en GHC zij aan zij met ieder zestien punten. LYRA is derde op een punt, terwijl RCL veertien punten wist te vergaren. Haaglandia (13) en Oegstgeest (12) lijken geslagen in deze enerverende klasse.

De andere duels voor de voorlaatste speeldag zijn DUNO versus SVC’08, Polanen neemt het op eigen veld op tegen DSVP, terwijl RAS de tanden zal gaan zetten in LYRA.

De eerste twee duels vallen onder de categorie ‘om des keizers baard’, maar voor GHC en Roodenburg zijn de ogen ook zeker gericht op het verloop in Den Haag. RAS heeft drie punten voorsprong op Roodenburg. LYRA is de enige overgebleven lastpost voor GHC.

Volop ingrediënten dus weer voor een ruim verslag na de vier duels en een nabeschouwing van de wedstrijden. Wie zullen er dit keer aan de tand worden gevoeld? Beleef het op deze website.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read