Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Coming Out Day toernooi

Rumling bouw artikel
Mooi artikelbanner

Dertien teams namen het afgelopen zaterdag tegen elkaar op tijdens het Coming Out Day toernooi te Hazerswoude bij voetbalclub S.V. Bernardus. Man of vrouw,  homo of hetero, gezamenlijk speelden ze het spel en doken na afloop samen de kantine in.

 

Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

DSC01801

Pieter van Schie, eigenaar van de Leidse voetbalclub L.V.V. Football Factory, was ook aanwezig met 2 teams. ,,Ons damesteam draagt sinds het begin van de competitie het COC Leiden logo op het tenue. Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen om het taboe van homoseksualiteit in de sport te doorbreken”, zegt van Schie.
Het team heeft ook meegewerkt aan de muppie campagne van COC Leiden ,,Iedereen welkom op je sportclub!” die deze en volgende week in de Leidse binnenstad te zien is. Het herenteam van Football Factory nam uiteindelijk op het Coming Out Day toernooi de eerste prijs mee naar huis.

 

 

 

 

DSC02197

OWN artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten