HomeVoetbalnieuws-leidenJeffrey Loozen (Boshuizen): ,,Dit mag niet te vaak gebeuren”

Jeffrey Loozen (Boshuizen): ,,Dit mag niet te vaak gebeuren”

-

Twee weken na het verlies tegen VUC liep FC Boshuizen opnieuw tegen een nederlaag aan. Op het natte veld van Excelsior ’20 kwam het doorgaans zo vlotte combinatiespel van de Boshuizenaren niet uit de verf, waardoor de eindstand van 2-1 in het voordeel van de Schiedammers een logisch gevolg was.

Jeffrey Loozen was duidelijk in zijn analyse van de wedstrijd. De doelman van Boshuizen vond dat zijn ploeg nooit het niveau haalde van de voorgaande weken. ,,Op dit veld konden we geen combinaties op de mat leggen. Dan wordt het al snel een fysieke strijd en dat was duidelijk in het voordeel van Excelsior ’20.” De ploeg uit Leiden kwam een vroege achterstand nog wel te boven door een doelpunt van de veelscorende spits Gary Mendes Rodriques, maar keek vlak voor rust wederom tegen een achterstand aan. In de tweede helft probeerde het team van trainer Mario Koswal om nogmaals langszij te komen, maar slaagde daar dus niet in. ,,Zoals ik al zei, we kwamen fysiek gewoon te kort. Ik vond hun ploeg niet zo goed, maar ze hebben wel terecht gewonnen. Wij hadden eigenlijk gewoon een off-day,” vond Loozen.

Boshuizen zakt door de nederlaag een plaats en bezet nu de tweede plek in de eerste klasse B, met een punt achterstand op koploper Quick. ,,Er is dus nog niets aan de hand,” stelt Loozen. ,,Ik wil met Boshuizen bij de top drie eindigen, dat moet te doen zijn. Kampioen? Iedereen wil kampioen worden. Ik denk ook dat wij de hoofdklasse aankunnen, dat hebben we in de voorbereiding wel laten zien. Maar dan moeten we deze wedstrijden dus wel winnen, dit mag niet te vaak gebeuren. Ik denk dat we het er deze week maar eens met z’n allen over moeten gaan hebben.”

Volgende week staat er voor FC Boshuizen weer een uitwedstrijd op het programma, ditmaal bij middenmoter Neptunus-Schiebroek. Ook Neptunus beet afgelopen weekend in het stof bij GDA (3-1).