HomeVoetbalnieuws-leidenTAVV geeft nu eens niet thuis

TAVV geeft nu eens niet thuis

-

TAVV heeft de aansluiting met de top drie niet kunnen maken. De ploeg uit Ter Aar kreeg in Boskoop een ruime nederlaag te verduren tegen Floreant: 4-1.

De uitploeg scoorde nog wel via een prachtige soloactie van Pim Verlaan, maar al snel stelde Floreant orde op zaken. Tien minuten voor rust kon TAVV-speler Sander Egberts voor de 1-2 zorgen, maar hij schoot de bal op de lat na een één-op-één met de keeper. Bij deze actie raakte Egberts geblesseerd aan zijn pols na een ongelukkige botsing met de doelman.

Het was volgens TAVV-middenvelder Sebastiaan Vrijlandt een belangrijk moment in de wedstrijd: ,,Als wij weer op voorsprong komen, wordt het weer een wedstrijd. Sander is na zijn blessure direct naar het ziekenhuis gegaan; het is voor mij nog onbekend hoe lang hij uit de roulatie is. Maar we moesten verder in de wedstrijd. De tweede helft startten we slecht en waren we niet geconcentreerd. Daardoor incasseerden we al na één minuut de 2-1. Vanaf toen was de wedstrijd wel gespeeld. Als gevolg van een tactiekwijziging kwamen er bij ons gaten in de verdediging en kregen we achter elkaar de 3-1 en 4-1 te verwerken. Over de hele wedstrijd gezien was Floreant de betere ploeg en ook de terechte winnaar. Wat opviel is dat de afvallende bal meestal werd veroverd door Floreant en niet door ons. Ik hoop dat wij ons volgende week kunnen herstellen in wederom een belangrijk duel, thuis tegen Reeuwijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de drie punten thuis kunnen houden.’’

Trainer Henry Egberts was overigens allerminst mild voor zijn ploeg. ,,Het leek wel of ze er geen zin in hadden. Futloos, zonder inspiratie en zonder strijd. Gelukkig gaven de spelers dat ook zelf toe. Zo’n groep is het dan ook wel weer. Jammer dat deze beurt er tussen zit, want tot nu toe straalden we wat uit en ging het crescendo.”