HomeVoetbalnieuws-leidenForeholte-Teylingen gelukkig in ere hersteld

Foreholte-Teylingen gelukkig in ere hersteld

-

Het hoofdgerecht tussen Foreholte en Teylingen, dat voor circa 700 toeschouwers werd voorgeschoteld in de na twee seizoenen weer gespeelde Bollenstreek derby, was zeer smakelijk. Alle andere georganiseerde festiviteiten maakten een leuke middag compleet.

Dat deze onderhoudende derby zeer sportief verliep ondanks de pittige duels (na 3 minuten al geel) was vooral te danken aan het onderlinge respect voor elkaar. Het was de thuisclub die de eerste kansen afdwong, na eerst een voorzet vanaf de vleugel en daarna uit een snel genomen vrije trap welke niet werden verzilverd. Het was een fase waarin beide ploegen regelmatig de lange bal hanteerden, wat veelvuldig balverlies tot gevolg had en mede daardoor golfde het spel op en neer.

Na twintig minuten kwam er meer rust in het spel van beide ploegen, wat het spel ten goede kwam. Teylingen werd wat dreigender zonder dat het echte kansen creëerde.  De harde pegel van uitblinker Mark van der Vlugt, uitstekend  verwerkt door de doelman van Foreholte, veranderde daar niets aan. De grootste kans op 1 – 0 kreeg Mike van Leeuwen van de Voorhouters door 3 minuten voor rust vrij voor doel op de paal te schieten wat dus niet tot de op dat moment verdiende 1 – 0 voorsprong leidde.

Na rust was Dariël Dubos voor Teylingen in de ploeg gekomen voor Bart van Duin en deze speler deed kort na de pauze in de tweede helft wel wat Van Leeuwen drie minuten voor rust verzuimde. Hij scoorde uit een strak ingespeelde pass na weggedraaid te zijn van zijn directe tegenstander. Zijn afwerking was vervolgens koelbloedig. Overigens zou de aanvaller later weer uitvallen met een hamstringblessure.

De 0-2 van Mark van de Vlugt in de 18e minuut,na een uitstekende  vrij trap, leek de beslissing in de vermakelijke pot voetbal. Foreholte bundelde de  krachten echter en drong Teylingen terug op eigen helft.  Door deze speelwijze kreeg Teylingen nog een aantal mogelijkheden om via de counter de score op te voeren. De verdiende aansluitingstreffer werd na een goede voorzet vallend ingekopt door Nick Warmerdam. En nadat vijf minuten voor tijd, uit een vrije trap van Mink Schinkelshoek de bal voor de voeten van Tjeerd van der Zwaan belandde, kon deze de al met al verdiende gelijkmaker laten aantekenen.

Beide trainers waren na afloop niet geheel tevreden. Foreholte trainer Mohammed Bougrine  vond dat zijn overwegend jonge ploeg op bepaalde momenten in de wedstrijd niet de rust kon bewaren. Al hoewel hij zijn ploeg een compliment gaf voor de getoonde veerkracht.

Daarentegen vond collega Cees Zethof dat zijn ploeg de 2-0 voorsprong nooit meer uit handen had mogen geven. ,,Wij lieten ons na de opgebouwde voorsprong veel te ver terugzakken en riepen daarmee de twee tegendoelpunten over onszelf af.”