Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Hendriks (V’97, zo): ,,Beslissingen vallen pas als degradatiestrijd losbarst”

Vergulde vos artikelbanner
ALV artikelbanner

Voorschoten ’97 heeft een goede stap gezet richting het kampioenschap in de derde klasse A. Zelf wonnen zij in een matige wedstrijd van Teylingen en directe concurrent SVLY kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Meerburg. De Voorschotenaren staan nu drie punten voor op SJZ, dat dankbaar gebruik maakte van het puntverlies van SVLY.

De wedstrijd tussen Teylingen en Voorschoten werd gespeeld onder moeilijke omstandigheden volgens Voorschoten-middenvelder en aanvoerder Kevin Hendriks: ,,Het was moeilijke voetballen vanwege het veld en de wind. Maar goed, daar heb je mee te maken. Wij speelden ondermaats, misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar toch waren we het grootste gedeelte van de wedstrijd dominant. Na 25 minuten kwamen we op voorsprong door Ben Hogewoning, die de bal uit de rebound van een corner knap in de verre hoek schoot. Toen zijn we achterover gaan leunen en kwamen zij eigenlijk niet verder dan ons strafschopgebied.” Laat in de tweede helft schoot Mike Nikic uit een vrije trap de bevrijdende treffer tegen de touwen.

Ondanks de koppositie wil Hendriks nog niets weten van een eventueel kampioenschap: ,,We hebben er al vaker dichtbij gezeten en toen lukte het ook niet. Nu zijn we meer ervaren, we hebben meer vertrouwen maar we zijn er niet mee bezig. Het is nu punten sprokkelen en pas als de degradatiestrijd losbarst gaan er beslissingen vallen. Met nog zes wedstrijden te spelen kijken we naar de stand, maar ook dan zijn er nog achttien punten te verdelen. En dat is ook veel.”

Rabobank artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Toch wordt er naar de resultaten van de concurrenten gekeken. ,,Natuurlijk zijn we wel geïnteresseerd in de uitslagen van de andere teams die bovenin meedraaien”,  vertelt Hendriks. ,,Dat SVLY gelijk heeft gespeeld is lekker. Maar net als toen SJZ aan kop stond, is het gewoon wachten op een misstap. Of wij meekunnen in de tweede klasse? Ik denk het wel, het zou goed voor ons zijn.”

Seven gifts artikel
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten