Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Jeffrey Loozen: ,,Boshuizen simpelweg een uitstekend team”

ALV artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

FC Boshuizen is op zondag de trots van voetballend Leiden kunnen we rustig stellen. Bovenaan meedraaien in de eerste klasse is een fraaie prestatie. En na zondag 30 oktober is de eerste prijs van het seizoen al binnen.

Tegen ADO moest de uitstekende vorm worden bevestigd. De Hagenaars waren aan het begin van het seizoen een absolute kampioenskandidaat, maar presteerden de laatste weken wisselvallig. Bij een overwinning van Boshuizen én puntenverlies van Quick zou de FC het eerste periodekampioenschap binnenhalen. En zie daar: verrassend eenvoudig won de Leidse vereniging met 4 -2.  

Doelman Jeffrey Loozen noemde de prestatie in één woord ‘geweldig’. ,,Zelf hoopte ik van tevoren met Boshuizen in de top drie te kunnen meedraaien. Als je dan ziet hoe eenvoudig we ADO wegtikken zie ik ons zelfs heel stiekem promotiekansen hebben. Waarom niet? We hebben een geweldig team. Als je ziet hoe we trainen en wat voor eenheid we vormen in een wedstrijd, dan denk ik dat we voor weinig concurrenten hoeven onder te doen. Er zit veel voetbal in de ploeg. Dat zie je aan onze doelpunten. Dat was tegen ADO  toch smullen voor de ware voetballiefhebber? Razendsnelle counters werden  prachtig afgewerkt, ja dan sta je als keeper ook te genieten hoor.” 

Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Scheffer sportprijzen artikel

Als ik puur naar mezelf kijk had ik een minder prettige wedstrijd. Ik kreeg werkelijk een doodschop in de eerste helft. Daar hield ik een kapotte schoen aan over en een gat in mijn sok. Morgen maar eens zien hoe mijn enkel eruit ziet. Ja, die twee tegengoals. Jaap van Duin stak er bij hun bovenuit, hoewel hij uitstekend in bedwang werd gehouden door Nicky van As, onze rechtsback. Jaap scoorde uit twee vrije trappen. Die gast heeft een geweldige traptechniek. Even dacht ik dat ik die tweede uit de bovenhoek had getikt, maar de bal ging er via de onderkant van de lat in. Tja, dat kan gebeuren. Voorlopig spelen we eind van het seizoen in de play-offs. Dat is iets om nu al naar uit te kijken. Maarruh….. als je kampioen wordt hoef je geen play offs te spelen. Dat hoef je niet op te schrijven hoor… hahaha

FC Boshuizen won voor de vierde keer op rij op eigen terrein en nam de de koppositie over van het zwaar gehavende Quick, dat bij stadgenoot VUC niet verder kwam dan een gelijkspel (1-1).

Van Marwijk artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten