Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Eerste driepunter voor Lugdunum

Rumling bouw artikel
Brasserie Park

 

Over de rug van vv Leiden heeft Lugdunum voor het eerst dit seizoen drie punten in de wacht kunnen slepen. In de kikkerpolder eindigde de Leidse botsing in een 3-1 zege voor de thuisploeg.

 

Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

 

Voor de rust opende Ozan Demirbas de score.Via een fraaie treffer van Rian Rosier kwam er weer balans na de rust, maar daarna liep de ploeg van Ed Kluivers uit naar een verdiende 3-1 overwinning. Martijn van Leeuwen, vorig seizoen nog actief bij de blauw-witte buren, liet vv Leiden tweemaal aftrappen.

 

 

Kluivers: ,,Ik heb getracht de druk eraf te halen, want onze start is natuurlijk dramatisch geweest dit seizoen. Vandaag waren we duidelijk de betere en gelukkig zijn we na de gelijkmaker blijven voetballen. Een grotere uitslag had niet misstaan. Alle kansen bij elkaar opgeteld, kom ik zomaar op een uitslag van 6 of 7-1.”

 

 

Fred Filippo was niet erg onder de indruk van Lugdunum, maar vond met name dat zijn eigen ploeg zwaar teleurstelde. ,,Het was geen schim van dezelfde ploeg die het vorige week wel prima heeft gedaan. Deze nederlaag geeft een zeer onbevredigend gevoel. We misten de felheid en zijn geen moment in de wedstrijd gekomen, ook niet na de gelijkmaker. Lugdunum heeft dankbaar geprofiteerd van ons zeer matige spel. Het zou mij verbazen als Lugdunum zich kan meten met een aantal Haagse of Westlandse ploegen, zoals ze dat willen. Anderzijds, het zegt ook veel over onze eigen prestatie van dit weekend.”

 

 

vv Leiden kon wel aanvoeren dat een aantal belangrijke spelers niet kon starten. Rosier viel in voor de al vroeg geblesseerd geraakte Robin Ravensbergen, terwijl Marvin Bok en Mick Lingerak ook naast Filippo op de bank zaten. Bij Lugdunum was er geen basisplaats voor Sergio Edmund Vrede.

 

 

De teams traden aan in de volgende basisopstellingen:

 

Lugdunum: Labrie, Atif, Koet, N. Poulina, Du Prie, Halvemaan, Kluivers, Demirbas, Van Leeuwen, Karasahin, Bayrak.

 

vv Leiden: Van der Pluym, Faas, Fokkema, P.Wansink, Sjaardema, Onvlee, Van Hooidonk, Escudero, Apzaiz, Meyers, M.Wansink, Ravensbergen.

 

 

{moduleid [310]}

Slingerland artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten