dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenSJC buigt achterstand om in tweede helft

SJC buigt achterstand om in tweede helft

-

Sint Nicolaas, zaterdag aangekomen in Nederland, deed vanmiddag het sportcomplex van de plaatselijke Sint Jeroens Club aan en deelde in een tijdsbestek van 10 minuten 3 cadeautjes uit. Twee aan HVV-zijde en 1 aan de kant van SJC, om daarna weer snel te verdwijnen en de wedstrijd met fraaie doelpunten uit te laten spelen.

Dat SJC het volgens ingewijden altijd lastig heeft tegen HVV, bleek al in de derde minuut van de wedstrijd. Nadat doelman Andrew Janssen de bal bij een slechte uittrap in de voeten van een HVV-aanvaller schoot en deze vervolgens een verdediger uitkapte kwam het eerste doelpunt al op het scorebord. Lang konden de Hagenaars niet genieten van de voorsprong nadat de uitblinker aan SJC-zijde, Mike Koenders, uit een vrije trap in de verste hoek mikte en zonder ook maar aangeraakt te zijn door een speler in het doel verdween 1-1.

Bij de thuisclub was vooral de laatste linie erg onzeker. Dit leidde dan ook in de tiende minuut de 1-2 innadat een kopbal bij de spits van HVV belandde, die dit buitenkansje na een verdediger uitgespeeld te hebben, benutte.
Keeper Janssen (die tegen UVS zijn club voor een grote nederlaag behoedde) voorkwam enkele minuten later een grotere achterstand door fraai te redden.

Trainer Laurens Mouter zag zijn ploeg in de eerste helft onrustig en onzeker acteren. Na de uitschieter tegen VELO (8-1) en de uitglijder tegen UVS (3-0), was het afwachten hoe de ploeg hierop zou reageren: ,,Zij hebben het ons moeilijk gemaakt door ons snel en goed vast te zetten en SJC kon daardoor niet het voetbal spelen wat we voor ogen hebben.”

SJC besefte dat er strijd geleverd moest worden en kreeg een aantal hoekschoppen welke echter geen resultaat opleverden. Richard Versteden had in deze fase de gelijkmaker op zijn schoen, maar stifte de bal naast de verkeerde kant van de paal. Een treffer viel wel aan de andere zijde nadat een vrije trap ongehinderd ingekopt kon worden (1-3). De aansluitingstreffer viel alsnog vlak voor rust door Martijn Walter uit een onoverzichtelijke situatie. Hoop op meer dus voor de Noordwijkse formatie. Op slag van rust claimde HVV nog wel een terechte strafschop, maar de arbiter van dienst weigerde zijn medewerking.

Na de rust kwam de thuisclub veel scherper uit de startblokken en dicteerde de wedstrijd. Versteden: ,,Wij hadden afgesproken veel sneller en feller te spelen, we wisten dat het een stugge ploeg was en hebben de eerste helft niet gevoetbald. Ik had het de eerste helft moeilijk, ik stond tegen gigantische kasten. De 3-3 kon niet uitblijven. Na een knappe actie van Mohammed Naciri, die een tegenstander het bos instuurde, kon zijn voorzet van een vervolg worden voorzien door Versteden. HVV was machteloos maar kreeg in de zeventigste minuut een uitstekende mogelijkheid na slordig balverlies op het middenveld om weer op voorsprong te komen, maar faalde alleen voor de keeper.

Toen brak het moment aan van uitblinker Mike Koenders die zijn tegenstander fraai uitspeelde en vervolgens in één beweging keihard binnenschoot (4-3). De wedstrijd was bijna gespeeld, zeker nadat HVV met 10 man kwam te staan (2 keer geel). De geel-zwarten kregen echter in de allerlaatste seconden vanuit een hoekschop een niet te missen kans welke tot opluchting van de zwart-witten werd gemist. Zo kreeg deze doelpuntrijke en spannende wedstrijd alsnog de verdiende winnaar en steeg de ploeg van Mouter naar de derde plaats op de ranglijst. Opgelucht en onnoemelijk blij was de trainer na afloop. ,,De jongens stellen hoge eisen aan zichzelf: wij moeten gaan voor een hoge positie en een periodetitel.”

Koenders is vereerd met de uitspraak van zijn trainer dat hij tot nu toe het verschil maakt. Twee seizoenen geleden overgekomen  van Young Boys ziet Koenders in FC Boshuizen titelkandidaat nummer 1 en voorspelt dat SJC een periodetitel pakt. Over eventuele geruchten gaat de Schotenaar niet in. ,,Ik heb het hier prima naar mijn zin”. Richard Versteden overgekomen van G.H.C. (voordien SJZ) voelt zich eveneens prima thuis in Noordwijk. ,,Ik heb hier altijd willen spelen. Het voelt net als bij SJZ maar dan op een hoger niveau. En belangrijk is dat mijn vader nu kan komen kjiken. Dat kon niet toen ik op de zaterdag speelde.”