zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenTeylingen eerste in de poule na zege op UDO

Teylingen eerste in de poule na zege op UDO

-

Na eerdere overwinningen op FC Rijnvogels 2 en Kagia won Teylingen zondagmiddag met 4-2 van UDO, de ploeg die zich evenals Teylingen al had weten te plaatsen voor de tweede ronde van de districtsbeker.

Bij de ploeg van trainer Cees Zethof scoorde Mark van der Vlugt tweemaal en namen Joost Verwer en Walter Bisschops de overige doelpunten voor hun rekening. Trainer Zethof was tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg.

,, In de eerste helft waren we voetballend beter en kwamen we ook op voorsprong uit een hoekschop. Na rust moest UDO meer komen en werden de ruimtes om te voetballen voor ons groter. De afgelopen beker- en oefenduels heeft de ploeg een positief resultaat behaald en dat geeft ons vertrouwen voor de competitie. Bovendien zie ik dat we steeds grotere stappen aan het zetten zijn als ploeg.”

We zijn te wisselvallig als ploeg, stelde UDO-verdediger Melvin Zweinstra na de wedstrijd vast.

,,In de eerste helft zijn we geen schim geweest van de ploeg die speelde in de tweede helft. In het tweede bedrijf ging Teylingen op de counter spelen, terwijl onze ploeg juist meer druk ging geven. Wij kwamen weliswaar op gelijke hoogte via Tobias Schaafstra, maar na de 2-1 brak de wedstrijd. Teylingen maakte vervolgens ook de 3-1, waarna wij via de aansluitingstreffer van Matthew Tamaela toch nog een sprankje hoop hadden op een gelijkspel. Het spel uit de tweede helft moeten we meenemen naar de competitie. In deze helft maakten wij het spel, maar als ploeg moeten we constanter worden.”

Volgende week begint Teylingen met een thuisduel tegen Alkmania, terwijl de mannen van Eelco Fielemon richting Nieuwkoop moeten om daar de competitie te starten.