HomeVoetbalnieuws-leidenFilippo en Van der Pluym in koor: ,,Niet om aan te zien."

Filippo en Van der Pluym in koor: ,,Niet om aan te zien.”

-

Ondanks de drie punten waren – aan de kant van vv Leiden – weinig mensen tevreden over het vertoonde spel. Bij VCS werd het 3-4, waarmee vvLeiden wel van de nul wist af te komen.

In de eerste helft kwamen de Leidenaren heel ongelukkig op achterstand. Een gekeerde penalty moest worden overgenomen, omdat doelman Van der Pluym volgens de arbiter te ver uitstapte. Deze penalty werd vervolgens wél benut.

Leiden op achterstand, maar de ploeg bleef het spel domineren. Toch wist VCS na een half uur spelen de voorsprong uit te breiden op een andermaal gelukkige wijze. Een aanvaller van de Haagse ploeg schampte per ongeluk met zijn kruin de bal na een voorzet van de zijkant en zonder dat het eigenlijk echt de bedoeling was, belandde de bal in de kruising. Vervolgens zette Leiden aan en boog de ploeg in het laatste kwartier van de eerste helft een achterstand om in een voorsprong door goals van Rian Rosier, Marvin Bok en Robin Ravensbergen.

Na rust leek het er even op dat de ploeg van Fred Fillipo de voorsprong flink ging vergroten, maar tot doelpunten kwam het echter niet. Aan de andere kant werd er wel een doelpunt gemaakt uit een terecht gegeven penalty: 3-3. Vervolgens leek Leiden de punten te gaan morsen. Jeroen Hooidonk dacht hier echter anders over. Met behoud van overzicht vond hij Rosier, die zijn tweede doelpunt van de dag achter zijn naam kreeg.

,,Een dramatische wedstrijd”, zo luidde de woorden van doelman Mario van der Pluym. ,,Wij moeten zo’n ploeg makkelijk kunnen pakken, maar je weet dat juist dit soort wedstrijden altijd lastig zijn. Zeker als je na een half uur spelen met 2-0 achterstaat. Direct na de 2-0 van VCS heeft Fred Filippo het spelsysteem naar 4-4-3 omgegooid. Vervolgens zag je direct het resultaat: 3 doelpunten in amper een kwartier. Als we dan in het begin van de tweede helft de kansen afmaken, is de wedstrijd gewoon gespeeld. Maar helaas gebeurt dit niet en maken we het onszelf lastig. Ik ben natuurlijk ontevreden over het vertoonde spel, maar ik ben blij dat we deze wedstrijd slecht spelen in plaats van volgende week tegen Monster, want dan ga je de bietenbrug op. Dat is namelijk zonder meer een veel betere ploeg.”

Ook trainer Filippo zelf deed nog een duit in het zakje. ,,Ik vond dit een bizar duel, maar hoofdzakelijk heel ‘magertjes’. De invloed van de scheidsrechter was ook niet –je-van-het, want hij floot heel warrig. Bij 3-3 vreesde ik even voor puntverlies en dat zou ontzettend triest zijn geweest. Van deze tegenstander ging namelijk heel weinig uit. Gelukkig waren ze slechter dan wij speelden. Afijn, waar we vorige week verzuimden te winnen doen we dat nu in elk geval wel.”