Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Roberto Escudero een week niet te genieten

Duke of Oz artikel
Rumling bouw artikel

Roberto Escudero is niet gezellig na een nederlaag. Drie keer ging het goed voor FC Boshuizen, maar tegen VUC ging de Leidse koploper voor de bijl (4-2). Escudero had het duidelijk niet naar zijn zin.

 

,,Ik ben meteen weggegaan na afloop. We waren op eigen gelegenheid gegaan en ik zag geen enkele reden om daar te blijven. Boshuizen beleefde een complete offday en daar baal ik van. We begonnen ontzettend slap aan het duel en ik vind dat we drie kwartier hebben lopen ‘kloten’. Ons baltempo was erg laag en we stonden dan ook terecht achter met 2-0 halverwege. Pas in de tweede helft zijn we gaan voetballen, maar dat was te laat.”

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sepa green artikelbanner
Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner

 

Via de counter liep VUC uit naar 3-0, waarna Boshuizen toch nog de aansluiting vond. ,,Bij 3-2 had het ook nog gelijk kunnen worden, maar zij loerden natuurlijk op de ruimte die we weg moesten geven. Een nieuwe counter betekende de 4-2. Of dit onderschatting was? Zou maar zo kunnen. Wij lijstaanvoerder, zij onderaan. Kwalijk als het zo is, maar in elk geval hebben we het heel slecht gedaan. Niemand was scherp en we hebben van onszelf verloren. Niet van VUC, want dat is echt geen sterke ploeg.”

 

Escudero was over zichzelf ook allesbehalve tevreden. ,,Nee, ik speelde heel zwak. Niks lukte, wat ik ook probeerde. Misschien dat deze nederlaag wel goed uitpakt. Als wij denken het op vijftig procent te kunnen doen, komen we van en koude kermis thuis. We weten nu hopelijk dat het allemaal niet vanzelf gaat na drie gewonnen potjes.”

 

Middenvelder Escudero, voorheen onder meer speler bij UVS en FC Rijnvogels, heeft het verder wel naar zijn zin aan de Boshuzierkade. ,,Ja, als wij ons eigen spel kunnen spelen hebben we een heel aardig elftal. Ik zal niet zeggen dat dit de beste ploeg is waarin ik ooit speelde. Individueel is het dik in orde, maar er is meer nodig om naar buiten te treden als een team. Dat werd tegen VUC dus bewezen.”

 

De speler van Boshuizen staat te boek als een voetbalgek en is de nederlaag niet zomaar even vergeten. ,,Nee, dat kan ik niet. Tot GDA, de volgende tegenstander, heb ik hier de smoor over in. Zo steek ik nu eenmaal in elkaar. Niet gezellig voor de mensen om me heen, maar dat weten ze zo zoetjes aan wel. Ze leven ook met me mee, na winst maar ook als ik heb verloren.”

 

Boshuizen bleef ondanks de nederlaag wel lijstaanvoerder, maar weet nu vijf ploegen achter zich met twee punten meer. Onder die ploegen ook SJC, dat ADO in bedwang wist te houden. Geen enkele ploeg in de eerste klasse B is overigens nog ongeslagen.

Gerard Bol artikel
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten