HomeVoetbalnieuws-leidenVerschillende spelopvattingen bij Warmunda tegen Rijnland

Verschillende spelopvattingen bij Warmunda tegen Rijnland

-

Teleurgesteld na de 2-1 nederlaag legde Rijnland-trainer Ronald Mink de vinger op de zere plek: ,,Wij hadden vóór rust al ruim afstand kunnen en moeten nemen, maar verzuimden dit te doen, en hebben daardoor de rekening gepresenteerd gekregen.”

Dat op deze nazomerse dag uiteindelijk de spelopvatting van thuisclub Warmunda zegevierde, was gezien de eerste helft verrassend te noemen. De jonge Leidse ploeg van Mink combineerde naar hartenlust, en drong de thuisclub terug op eigen helft. De 0-1 inde twaalfde minuut, binnengeschoten door Robbert Drost na een strakke lage voorzet vanaf de rechtervleugel, was dan ook dik verdiend. Warmunda kon daar voetballend niet al te veel tegenover te zetten. Aanvoerder Barry van Rijn was vooral verbaal bezig zijn teamgenoten te motiveren. De eerste grote kans van de thuisclub kwam voort uit een foutje in de verdediging van Rijnland, welke geen gevolgen had. Warmunda-doelman Michael Christen voorkwam vervolgens de 0-2, door een uitstekend ingekopte bal te pareren.

De rust had Warmunda kennelijk goed gedaan. Trainer Blinker (de broer van Regi ) had zijn spelers voorgehouden dat de 0-1 achterstand zeker overbrugbaar was en dat ze vooral in zichzelf moesten blijven geloven. Na zestig minuten kantelde de wedstrijd. Nadat eerst Rijnland nog een aantal mogelijkheden kreeg om de score op te voeren, scoorde de thuisclub via een goed uitgevoerde counter. Na een goede voorzet vanaf links, kopte ‘Good Old’ Barry van Rijn uitstekend in (1-1).

De 2-1 uit een strafschop van Wesley Nieuwbuurt was de genadeklap voor Rijnland, nadat even hiervoor Fred Pont nog met een harde pegel de paal had geraakt. Trainer Mink: ,,Wij zijn vergeten te blijven voetballen en hebben vooral op het middenveld veel te veel ruimte weggegeven. Misschien hadden we in bepaalde situaties de spelopvatting van Warmunda moeten hanteren. Maar we zijn op de goede weg, ook wat betreft het sociale aspect: acceptatie onderling en naar de leiding toe.”

Warmunda-trainer Blinker vond de 2-1 overwinning meer dan verdiend, hoewel hij toegaf dat de Leidse club in de eerste helft de betere ploeg was. Warmunda is nu zevende met vier punten uit vier duels, terwijl Rijnland daar kort op zit met drie punten, maar dan uit drie ontmoetingen.