Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Thomas Goebel (UDO): ,,UDO voetballend misschien wel beter”

Vergulde vos artikelbanner
Catsanddogs artikel

Het is UDO de voorgaande paar wedstrijden zeker niet voor de wind gegaan en ook zondag ging het team van trainer Eelco Fielemon onderuit. Op bezoek bij Wilhelmus werd er met 3-0 verloren. Van een crisis willen de Oegstgeestenaren echter niets weten, want deze nederlaag was er een met perspectief, vond aanvoerder Thomas Goebel: ,,Wij waren voetballend gelijkwaardig, misschien wel beter dan Wilhelmus.”

 

Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sport2000 artikelbanner

 

En dat geeft vertrouwen, zeker gezien het feit dat Wilhelmus nu bovenaan staat in de zondag tweede klasse C. De club uit Oegstgeest heeft weer een aantal spelers terug na de nodige blessures en blijkt dus behoorlijk goed mee te kunnen voetballen. Veelzeggend is de reactie van Goebel, die meende Wilhelmus de beste ploeg te vinden waar UDO tegen gespeeld heeft, maar tegelijkertijd dus vond dat zijn ploeg misschien wel de betere was. ,,Wij creëerden alleen al in de eerste helft vijf of zes kansen, zij misschien eentje. Uit een corner kwamen zij op ongelukkige wijze op een 1-0 voorsprong, terwijl wij de beste kansen hadden. Ook de 2-0 was ongelukkig: keeper Kevin Wassenaar onderschept een voorzet en die bal komt precies voor de voeten van een van hun spelers. Erg jammer. Als wij een van onze mogelijkheden hadden benut, speel je meteen een heel andere wedstrijd.”

 

 

Volgens Goebel, die Melvin Zweistra in het hart van de defensie verving, ligt het niet aan de selectie: ,,Met Freek Tilman hebben we een goede spits, maar vandaag was hij wat ongelukkig. We weten dat we een smalle selectie hebben, maar als iedereen weer fit is en blijft, hebben we gewoon een erg goed elftal staan dat zeker nog wel een periode kan pakken. Deze wedstrijd geeft vertrouwen, we moeten op dezelfde voet verder gaan.”

 

 

Dat UDO ten opzichte van vorig jaar verzwakt is weet Goebel maar al te best. ,,Maar ik heb het hier nog prima naar m’n zin. Ik woon in Amsterdam en vind de reistijd geen probleem. Het komt wel goed met ons, dat weet ik zeker.”

 

Volgende week staat er voor UDO een inhaalwedstrijd op het programma. Dan komt laagvlieger Vredenburch op bezoek op Sportpark De Voscuyl.

Rebel Horeca artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten