Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Tijdelijke ontgoocheling bij Sander van der Horst

Rurh gold artikelbanner
Brasserie Park

Katwijk- Sander van der Horst had zijn debuut in competitieverband bij FC Rijnvogels wel anders voorgesteld. Lange tijd leek een nipte winstpartij in de maak, maar Alexandria’66 kon uiteindelijk lachend uit Katwijk vertrekken (1-2).

 

Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

Na een niet beroerd verlopen oefenperiode moet deze nederlaag erg teleurstellend zijn geweest.

 

,,Zeker als je je bedenkt dat we het bij 1-0 gewoon hadden moeten afmaken. Na de 1-1 kwamen we echter uit elkaar te spelen en ging er dus helaas vlak voor tijd nog eentje in aan onze kant. Dit is geen start zoals je die wenst en verwacht. Een regelrechte afknapper, omdat we enorm gebrand waren om een eerste succes neer te zetten. Blijft staan dat ik het volste vertrouwen heb dat Rijnvogels de rug snel recht. Dit is een sterke groep die klappen moet kunnen opvangen.”

 

Rijnvogels miste wel wat basisspelers. Een reden van de nederlaag?

 

,,Bennie van Fruchten, Eef Schoneveld, Jeffrey Sam-Sin en Dirk Varkevisser konden er niet bij zijn  en Emiel Buntsma viel na een halfuur al uit. Dat is wel een aardige opsomming, ja. Toch hebben we heel lang de controle gehad over de wedstrijd. Bij 2-0 was het over geweest, maar dan moet je ze wel maken anders kom je in de problemen.”

 

Hoe kijk jij zelf terug op jouw eigen spel?

 

,,Het liep zeker niet slecht, maar na tachtig minuten zat ik er wel zwaar doorheen. Ik zal dus beter moeten gaan doseren. Toch kan ook ik beter, dat moet ook altijd het streven zijn. Als ik minder had gespeeld maar wel gewonnen,was ik nu wel vrolijker geweest.”

 

Is de overgang van Quick Boys jou wel bevallen in de eerste pakweg zes weken?

 

,,Ik voel me inderdaad prima thuis bij de Rijnvogels. Ik woon dichtbij, ken veel jongens goed en heb hier ook mijn vrienden zitten.”

 

Ben je niet bang dat Frenk van der Kleij  onder druk komt te staan als de start slecht zal verlopen?

 

,,Het zou onzin zijn om dit op het conto van de trainer te schrijven. Natuurlijk zit ik hier nog niet lang en weet ik niet precies wat zich vorig jaar heeft afgespeeld, maar dit is gewoon een prima trainer. Als we die bal er zelf inschieten, en daartoe kregen we de kansen, winnen we.

 

In hoeverre ben jij bekend met de clubs uit de klasse 1B?

 

,,Eigenlijk in zijn geheel niet. Tegen Alexandria’66 had ik ook nog nooit gespeeld. Ik weet wel dat RCL en GHC streekgenoten zijn, maar het zegt me niets meer of minder dan de rest van de ploegen moet ik eerlijkheidshalve bekennen.”

 

Er is voor Rijnvogels maar één manier om deze nederlaag recht te zetten. Zullen we afspreken dat er volgende week drie uit twee op de stand staat achter Rijnvogels?

 

,,Wat mij betreft staat deze afspraak bij deze.”

 

Bij het vraaggesprek met Sander van der Horst zijn enkele foto’s toegevoegd van het treffen tussen FC Rijnvogels en Aleexandria’66.

 

{moduleID [294]}

Brasserie meelfabriek
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten