HomeDerde klasseDoCoSDocos tevreden met punt, GOL Sport niet.

Docos tevreden met punt, GOL Sport niet.

-

De Leidse burenruzie tussen Docos en GOL Sport eindigde in 1-1. Integenstelling tot zijn collega van Docos, Ton van der Bijl, kon GOL Sport-coach Wim Filippo daar maar moeilijk mee leven. ,,Nee, totaal niet zelfs. Er is maar een ploeg die gevoetbald heeft en dat is GOL Sport. Als de trainer van Docos zegt dat het niet zo was, dan is hij niet realistisch.”

GOL Sport liet volgens Filippo na al in de eerste helft de wedstrijd te beslissen. ,,We hadden voorin lood in de benen. We waren continu in de aanval, maar verzuimden het karwei af te maken. Maar als je de kansen niet maakt, gaan ze er ook niet in”, zei hij bijna Cruijffiaans. ,,Dit mogen we alleen onszelf verwijten.”

Van der Bijl was een andere mening toegedaan. ,,1-1 is een terechte uitslag. GOL Sport is een stugge ploeg met technisch vaardige spelers. Zij waren wel continu dreigend, maar wij hebben in de tweede helft met Rob van Noort nog de ultieme kans op de winnende gehad.”

Van Noort verzuimde zich daarmee tot man van de wedstrijd te kronen. Vlak voor rust nam hij al de gelijkmaker voor zijn rekening. GOL Sport-middenvelder Adil Moutsarfer opende vanaf de penaltystip de score. Van der Bijl baalde van de wijze waarop het tegendoelpunt tot stand kwam. ,,Wij waren in de aanval, verspelen de bal en worden dan verrast op de counter. Een speler van GOL Sport verscheen vrij voor onze keeper Jan Willem Besselse, die vervolgens een overtreding maakte. Daar moeten we slimmer in worden.”

Filippo hoopt zondag tegen Van Nispen op revanche van zijn ploeg. ,,Ik verwacht een heel andere wedstrijd. Vandaag hebben we gewoon slecht gespeeld. De jongens hebben daar ook hun excuses voor aangeboden, zo zijn ze dan ook wel weer. Tegen Van Nispen moeten we dit onnodige gelijkspel rechtzetten.”