Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Doek definitief gevallen voor Dick van der Bijl

Mooi artikelbanner
Catsanddogs artikel

Te midden van (voetbal)vrienden, kennissen en familie nam Dick van der Bijl zaterdag definitief afscheid als actief voetballer. Het einde van een tijdperk RCL.

 

Scheffer sportprijzen artikel
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

Organisator Rob van der Zwan moest op het laatste moment improviseren. Door de overvloedige regenval (wellicht is het u opgevallen, dat het de laatste tijd zo af en toe regende) werd de wedstrijd verplaatst naar het kunstgras. Het deed geen afbreuk aan de sfeer van weemoed en gezelligheid, sterke verhalen en onverwachte ontmoetingen die een reünie kenmerken. En een reünie wás het natuurlijk. Talloze mede- en tegenspelers uit de jaren zeventig en tachtig lieten hun gezicht weer zien op de Bloemerd.

 

Ton Paulides vertegenwoordigde de gemeente Leiderdorp en overhandigde Dick een stropdas. Een symbolisch kado: weinigen konden een bal zo fraai een lange bal op de stropdas leggen als Dick van der Bijl dat kon. In hem zien we een stijlvolle, sportieve en  sympathieke man gaan, die het geluk had tot op relatieve hoge leeftijd zijn favoriete spelletje te kunnen spelen.

 

Ruud Fray

OWN artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten