vrijdag, april 19, 2024
HomeRCLInterviews RCL'Kluts'goal van grote waarde

‘Kluts’goal van grote waarde

-

Zelden kwam Rudy Kluts defensief in de problemen tegen TOGR. Meer opzienbarend was echter het doelpunt waarmee de verdediger RCL aan de leiding bracht.

Pakweg twintig minuten voor tijd brak de rechtsback de ban voor de roodwitten. Een curieus doelpunt weliswaar, maar van grote waarde met het oog op het bereiken van een finaleplaats in de nacompetitie.

,,Ik werd aangespeeld door William van Vliet en kreeg de boodschap mee om een hoge voorzet te geven. De bal moest Thom Wijnalda bereiken, maar het liep anders. Eigenlijk was het een k..bal, maar die keeper verkeek zich er lelijk op. Tja, ik scoor nooit dus dan is het leuk om in zo’n belangrijke wedstrijd opeens te scoren. Ik ben meteen naar mijn pa gerend, want die is er werkelijk altijd. Al vanaf de f’jes eigenlijk. Bij thuiswedstrijden, maar ook als ik uit moest spelen. We hebben de goal samen gevierd.”

Vond je het eigenlijk niet jammer dat het niet bij 1-0 bleef?

,,Nee, hoor. Dan was ik wel de ‘Man of the Match’ geweest, maar ik was oprecht blij dat we 2-0 maakten, want toen was het duel pas echt op slot. Uit het niets hadden ze ook nog gelijk kunnen komen, dus dat ik niet de enige was op het scorebord deerde mij niets. In competitieverband heb ik nog niet eerder gescoord voor het eerste, dus het was in ieder geval al lekker genoeg om er nu eens eentje in te schieten.

RCL_rudy_klutsJullie hanteerden vaak de lange bal. Vanwaar die keuze?

,,De lange bal bracht vaak onzekerheid bij hun verdediging. Dat was daar al zo, maar eigenlijk nu weer. Achterin ligt bij hen niet de kracht en daar wilden we gebruik van maken. In de rust hebben we wel de afspraak gemaakt dat waar het kon we ook zouden gaan opbouwen. Dat is na rust ook behoorlijk gelukt.”

TOGR had de buitenspelers omgedraaid in vergelijking met vorige week. Jij moest dus afrekenen met Mooi Rusland.

,,Een snelle en behendige voetballer. Hij heeft wel een paar keer kunnen schieten, maar echt gevaarlijk is hij niet geworden. Ik kon hem vrij behoorlijk in bedwang houden. Over de hele wedstrijd hebben zij ook niet heel veel grote kansen gehad, hoewel Matthijs (De Vreede, red.) wel een paar ‘wereldballen’ heeft gepakt. Daardoor bleef het 0-0 en kregen we geleidelijk aan meer grip op de wedstrijd.”

Ben je tevreden over het seizoen voor jezelf?

,,Het is redelijk gegaan. In de jeugd speelde ik op het middenveld, maar stilaan ben ik in het eerste verhuisd naar de verdediging. Dat is ook de plek waar ik me volledig op richt. Dat betekent wel dat ik minder bepalend speel, maar ik heb vrede met mijn positie binnen het elftal. Ik denk dat onze defensie sowieso heel goed staat. Tot aan GHC waren we in de competitie ook al het minst gepasseerd en tegen TOGR zijn we niet vaak in de problemen gekomen.

De eerste klasse kan geroken worden. Het moet nu maar eens gebeuren voor RCL.

,,Het zou een enorme teleurstelling zijn als we het uiteindelijk niet redden. Hopelijk is er in de finale wel meer publiek, want dat extra zetje kunnen we wel gebruiken. Ik heb geen idee of TOGR de zwaarste tegenstander was van de vier ploegen die streden om promotie. De informatie over Gouda zullen we snel krijgen. Het moet nu echt goed gaan komen en ik vind ook dat we waardig genoeg zijn voor de eerste klasse.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read