dinsdag, april 23, 2024
HomeRCLInterviews RCLThom Wijnalda wil geschiedenis schrijven

Thom Wijnalda wil geschiedenis schrijven

-

Bijna onafgebroken ‘sjouwde’ Thom Wijnalda over het veld. Uit de blik in zijn ogen sprak een brok onverzettelijkheid. Hij zou en moest winnen met RCL. De klus tegen Gouda werd ook geklaard: 1-0.

Wijnalda onderscheidde zich al eerder dit seizoen en ook in de nacompetitie is hij van belang voor de formatie van Frank Bloemheuvel. Tegen Gouda maakte hij ettelijke kilometers, maar daarnaast scoorde spits. En daar gaat het nog altijd om voor een puntspeler.

,, Inderdaad heb ik er een hoop loopwerk op zitten. De laatste tien minuten zat ik er eerlijk gezegd ook doorheen, maar aangemoedigd door de aanhang en de trainer kan je je daar nog wel even over heen zetten. Ik was blij weer te kunnen scoren. Nick (van der Reijden, red.) bediende mij uitstekend en we hebben een basis gelegd. Uiteindelijk hadden we het er in de kleedkamer na de wedstrijd over dat we ruimer hadden moeten kunnen winnen. Dat geeft vertrouwen naar het tweede duel toe. Absoluut geen onderschatting, maar we maken een prima kans.”

Wat was jouw indruk van Gouda?

,,Echt onder de indruk was ik niet van hen. Ik denk dat wij meer individuele kwaliteiten hebben. Anderszijds zegt dat ook niet alles, want wij schakelden TOGR uit en zij hebben op zich meer persoonlijke kwaliteiten dan wij. Toch denk ik dat 2-0 een betere verhouding zou zijn geweest. De eindpass en de afronding konden beter. Defensief waren we wel weer sterk. We moeten echter niet vergeten dat zij twee keer SVC’08 hebben weggecounterd. We zullen waakzaam moeten blijven.”

 

Je moest het dit keer doen zonder Nick Permanand. Deze troef hebben jullie nog achter de hand in Gouda.

 ,,Precies. Nick is met zijn snelheid ontzettend belangrijk. Voor alle duidelijkheid; ook zonder hem kunnen we winnen maar dat hij wat extra’s in huis heeft lijkt me duidelijk. Als hij volgende week fit is, hebben we een extra wapen in huis. Ik denk dat Gouda de handen vol gaat krijgen aan hem. Wel hebben de flankspelers die nu aan de bak moesten het goed gedaan. Doordat Nick nu niet speelde, kunnen we hen verrassen.”

 

Hier en daar moet er wel het een en ander worden opgelapt. Zorgelijk voor volgende week?

,,Dinsdag zal niet iedereen vol mee trainen, maar ik verwacht dat we er zaterdag allemaal staan. Daarna hebben we zes weken de tijd om te herstellen, dus die pijntjes moeten maar even worden vergeten. Ikzelf heb nu ook een ‘ei’ op de binnenkant van mijn enkel, maar dat komt vast wel goed. Laatst moesten ze me ook intapen en dat pakte goed uit. Verder voel ik me prima. Er staat een gezonde spanning op en dat heb je nodig.”

 

Wat vond je zelf van het niveau tegen Gouda?
,, Naar schatting zestig procent komt nu aan op de echte wil om te willen overleven. Zelden zie je rond deze fase nog potjes van hoge kwaliteit. Wij hebben de absolute wil om voor elkaar door het vuur te gaan en dat vormt nu de basis.”

 

Het zou zaterdag kunnen uitdraaien op strafschoppen. Niet het sterkste punt van RCL dit seizoen.

,,Wij hebben de beste papieren en ik ga er ook vanuit dat we enkel de gewone speeltijd nodig hebben. Mocht het wel zo ver komen dan zien we wel wie er aan toe zijn om te trappen vanaf elfmeter. Sinds de nacompetitie zijn we volop aan het oefenen. En dan gebaseerd op de wedstrijdsituatie. Dus de groep bij elkaar en wie er aan de beurt is, loopt op vanaf het middenveld. Je moet niets aan toeval overlaten in deze fase. Vorig jaar miste ik de beslissende tegen Strijen en dat moet een incident zijn geweest. Na donderdag zal de beslissing wel vallen en anders zien we zaterdag wel wie er goed in de wedstrijd zat. Laten we ons in eerste instantie focussen op die negentig minuten. We willen er een feest van maken en historie schrijven. Terug na 25 jaar naar de eerste klasse. Dat willen we samen neerzetten.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read