dinsdag, april 23, 2024
HomeRCLInterviews RCLAanvoerder heerser op het middenveld

Aanvoerder heerser op het middenveld

-

Hij speelde of hij wekelijks een finalewedstrijd speelt. Zonder terughoudendheid, met lef, met veel inzet en met een trap in de benen waar alle andere spelers op het veld jaloers op zouden kunnen worden.

William van Vliet had de touwtjes stevig in handen op het middenveld in het alles beslissende duel tussen Gouda en RCL. Eigenlijk ontbrak enkel een doelpunt aan zijn andermaal sterke optreden.

,,Ja, dat was leuk geweest. Vandaag had ik pech met twee ballen op de lat. Ik geloof dat we dat ding wel vier keer hebben geraakt. Bij één van mijn vrije trappen kwam de keeper uit de andere hoek zetten om de bal nog uit het kruis te tikken. Die jongen stond echt goed te keepen. Ook in de lucht plukte hij alles weg, terwijl hij niet bepaald de grootste was van het veld.”

 

Was jij ook de mening toegedaan dat Gouda wel heel matig speelde?

 

,, Bij hen stond er heel veel spanning op, dat was duidelijk merkbaar. Het was in mijn ogen echt een finalewedstrijd. Niet best, maar met veel spanning. Wij zijn echt vol voor de winst gegaan, maar hebben wel gedoseerd gespeeld. Je moet toch zorgen dat het achterin dicht blijft. Thom kreeg in de spits ook veel kansen, maar waar hij normaliter altijd makkelijk scoort, kwam hij nu vaak niet tot afdrukken. Dat zal ook wel de spanning zijn geweest.”

 

voetbal-leiden-RCL_Gouda0005Hoe zijn jullie met die spanning omgegaan in de aanloop naar dit duel?

 

,,Als ik voor mezelf spreek kan ik stellen dat ik er geen last van had. Bij een aantal jonge knapen uit onze groep was er wel spanning. Vrijdagavond heb ik een aantal van hen nog een sms’je gestuurd dat het afgelast was vanwege de stortbuien. In paniek belde ze me terug. Ik gaf hen aan dat het een geintje was en dat ik de spanning er wat vanaf wilde halen. Dat is gelukt, want ze vertelden me zaterdagochtend dat ze de spanning goed onder controle hadden.

Tja, in dit soort situaties moet je alles uit de kast halen voor een goed resultaat.

Nick had er in de wedstrijd ook wat last van, maar die heeft zich uitstekend herpakt in de tweede helft. Vergeet niet dat wij een heel jong team hebben staan. Des te groter is de prestatie.”

Natuurlijk hadden jullie het wel eerder af moeten maken. Eigenlijk was er de hele wedstrijd niets aan de hand voor jullie.

 

,,De vroege rode kaart hielp ons wel, want vanaf dat moment kregen we nog meer controle. Overigens had die jongen die nu zijn tweede gele kaart kreeg ook direct rood kunnen krijgen, want ik was er doorheen geweest bij die actie. Bij een andere mogelijkheid kwam Jelmers voorzet net niet bij mij terecht, want dat zou denkelijk wel een goal zijn geworden. Zij waren simpelweg niet bij machte om iets te creëren en wij hadden er feitelijk minimaal drie in moeten schieten. Maar ach, van de week is iedereen dat vergeten.”

 

Hoeveel bekers heb jij thuis staan?

 

,,Om eerlijk te zijn niet veel. In de landelijke eerste divisie bij UVS zaten we er dicht tegenaan om Feyenoord voor te blijven. We kregen toen echter punten in mindering en kwamen uiteindelijk net tekort. Zo dichtbij was ik toen, maar nu is het wel gelukt. Ronduit heerlijk.”

 

Op de eerste Pinksterdag zullen ze niet veel aan je hebben thuis. Of valt dat mee?

 

,,Er zal wel wat bier worden gedronken, maar ik ben meer van de baco’s. Die staan klaar in de bus. Ik heb ook aangegeven dat ik vanavond niet vroeg thuis zal zijn. Soms heb je het gevoel dat iets gaat lukken en dat had ik nu al de hele week. Het is uitgekomen.

Morgen mag ik vast wel wat langer uitslapen, maar daarna ga ik echt wel tijd vrij maken voor mijn spruitje thuis van acht maanden. En er staan wat visites gepland dus morgen heb ik zat te doen. Maandag ga ik naar UVS. Toch mijn oude club. Hopelijk redden zij het ook. We hebben elkaar van de week over en weer al succes gewenst. Dit is een goede zaak voor het regiovoetbal.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read