vrijdag, april 26, 2024
HomeRCLInterviews RCLVrijwel foutloos optreden Matthijs de Vreede (inclusief foto's wedstrijd)

Vrijwel foutloos optreden Matthijs de Vreede (inclusief foto’s wedstrijd)

-

Er zijn van die wedstrijden voor een doelman dat alles wel zo ongeveer klopt. Matthijs de Vreede heeft al veel van dit soort duels op zijn naam staan, maar tegen TOGR ging het ook bepaald niet slecht.

In Rotterdam kreeg hij nog twee doelpunten achter zijn oren, zonder dat de doelman iets te verwijten viel. Nu hield hij zijn doel schoon en bereikte De Vreede met RCL de finale van de nacompetitie.

RCL_Doelman_RCL,,Dit was denk ik wel één van mijn betere wedstrijden dit seizoen. Als doelman heb je wel eens het gevoel dat je niet geklopt gaat worden en dat was tegen TOGR het geval. Natuurlijk heb je ook wel wat geluk nodig, maar ik stak in elk geval lekker in mijn vel.”

Tot twee keer toe werd een Rotterdams doelpunt al geteld, maar toen was jij er.

,,Dat hoorde ik na afloop ook van toeschouwers dat ze de 0-1 al telden. Vooral bij die kans van die spits was ik al bijna geklopt, maar ik wierp me met ziel en zaligheid voor de bal. Die spits schoot de bal ook niet overtuigend in. In de eerste helft pakte ik nog wel wat ballen, maar na rust heb ik niet zo heel veel te doen gekregen. Na de 1-0 gingen de koppies hangen bij TOGR en konden ze geen extra gas meer geven. Hun keeper zal zich minder hebben gevoeld, want die 1-0 was een grote fout. Altijd triest voor een keeper.”

Ook achterin zag het er degelijk uit bij jullie. Een trend door het hele seizoen eigenlijk.

,,Hoewel we vier jonge verdedigers hebben staan, deden ze het allemaal prima. Dat is inderdaad het hele seizoen al zo. Ondanks hun leeftijd staan ze hun mannetje.”

Na afloop werd er gezongen in de kleedkamer, maar jij was op het veld achter gebleven.

,,Iedereen was blij en dan mag je best even plezier hebben. We hebben echter nog niets en moeten nog twee keer aan de bak. Feestvieren kan altijd nog.”

Er waren geruchten te horen dat je er na dit seizoen mee zult stoppen.

,,Nee hoor, volgend seizoen sta ik er gewoon weer. Daarna bekijk ik het van jaar tot jaar. Wat dat betreft maakt het ook niet uit of we tweedeklasser blijven of dat we doorstoten. Dus die geruchten kloppen niet.”

Heeft RCL wat in de eerste klasse te zoeken?

,,We hebben in oefenpotjes tegen hoofdklassers en eersteklassers laten zien dat we best mee kunnen. Veel jongens van deze groep kunnen het niveau aan. Met wat versterkingen erbij moeten we dus in staat zijn om goed mee te komen. Mochten we het redden dan zullen we even wat tijd nodig hebben, maar in het najaar moeten we gewend zijn aan het niveau. Tegen voetballende ploegen komen wij ook beter tot ons recht. Nu eerst Gouda, de rest is voor latere zorg. Ik ken ze niet, maar ik hoorde al wel dat ze een aardige ploeg hebben. Eerder wonnen we er in een oefenpotje met 0-2 van, maar inmiddels kunnen ze een ander team hebben staan. Wij gaan in elk geval uit van onze eigen kracht.”

{moduleID [174]}

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read