HomeTweede klasseRCLLeiding weer in handen van RCL

Leiding weer in handen van RCL

-

Eenvoudig kwam de overwinning niet tot stand, maar RCL nestelde zich door een 2-4 overwinning op Soccer Boys wel aan kop van de tweede klasse. Frank Bloemheuvel weigert vooralsnog een blik te werpen op de ranglijst, maar beaamde wel dat het mede door andere uitslagen een prima dag was. In een aantrekkelijk duel, waarin de kansen aan beide kanten talrijk waren, legde RCL de basis voor de winst in de eerste helft. Voor de vroege openingstreffer van de ploeg uit Bleiswijk kregen de Leiderdorpers al twee dotten van kansen.

William van Vliet bleek in de eerste helft veruit het meest schotvaardig. Via twee strafschoppen en een velddoelpunt was het 1-3 bij rust door de nummer tien van RCL. Matthijs de Vreede keerde vlak voor rust, net als vorige week, een elfmetertrap van de gastheren. Na de pauze werd het nog benauwd door de aansluitingstreffer, maar zag Soccer Boys-trainer Wim Eilander dat wederom Van Vliet via een vrije trap de zege veilig stelde voor de nieuwe koploper.