Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

RCL als een 45-toerenplaat

Rurh gold artikelbanner
Duke of Oz artikel

Frank Bloemheuvel had voorafgaande aan het seizoen getekend voor een score van elf punten uit vijf duels, maar was ronduit ontevreden over de remise bij DSVP (0-0). RCLbleef met dit resultaat koploper en wist voor de vijfde maal op rij de poort achterin gesloten te houden. In tegenstelling tot de ploeg uit Pijnacker kregen de Leiderdorpers wel kansen, maar tot doelpunten kwam het dus niet. Bloemheuvel wist wel waar dat het aan schortte. ,,Het baltempo lag veel te laag en dan is de verrassing er uit. We speelden als een vijfenveertig-toerenplaat. In de rust heb ik ook aangegeven dat het veel minder plichtmatig moest gaan. In de tweede helft ging het iets beter, maar het was niet genoeg voor de winst. Toch hadden er best wat ballen in mogen gaan.”

De oefenmeester doelde daarmee op een kopbal in de eerste helft van Thom Wijnalda op de paal, op aangeven van Jelmer Vijlbrief. Wijnalda, Nick Permanand en Joeri van der Voort kregen ook na de hervatting kansen, maar de brilstand bleef ongewijzigd.

,,De intentie en beleving lag lager dan de voorbije weken en dan kom je in de problemen. Anderzijds werd de counter er van DSVP uitgehaald, dus we hadden ook weinig te vrezen.”

Sepa green artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

RCL heeft een punt voorsprong op Zevenhoven en SVC’08. Net als GHC is RCL nog ongeslagen. 

Van Marwijk artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten