donderdag, april 25, 2024
HomeTweede klasseRCLRCL naar de finale na winst op TOGR

RCL naar de finale na winst op TOGR

-

Leiderdorp- Al jaren spreekt de club over ambitie en doelstellingen. Na de winst op TOGR (2-0) heeft RCL nog niets, maar heeft het er alle schijn van dat de verwachtingen en gekoesterde wensen invulling gaan krijgen.

In Rotterdam, een week terug, was het smullen geblazen. De tweede ontmoeting gaf minder reden om de vingers af te likken, maar het resultaat voor de ploeg van Frank Bloemheuvel mocht er zijn. RCL was ook de terechte winnaar van de dubbele botsing. Een plaats in de eerste klasse lonkt nu voor de Leiderdorpers, terwijl TOGR op zeker juist afstand nam van de klasse onder de hoofdklasse waarin het twee jaar terug nog uitkwam.

RCL_TOGR_mei_2011Beide formaties waren op twee plaatsen gewijzigd. Martin Boom werd in het eerste duel al geblesseerd vervangen door Remon Prins. Hij verkaste vorige week van de middenlinie naar de achterste lijn en bleef daar nu. De open gevallen plek op het middenveld kon nu weer worden opgevuld door de herstelde Michel Bloemheuvel. Nick van der Reijden verving Joeri van der Voort in aanvallend opzicht. Bij TOGR, dat de selectie volgend seizoen ziet veranderen als een kameleon, bleef onder meer de ziekelijke Anthonio Garcia Mendes aanvankelijk aan de kant.

TOGR startte wat zelfverzekerder, maar RCL hield de linies gesloten. Ondanks de technische bagage en de energieke uitstraling bij de tegenstander verbleekte RCL niet. Plichtsgetrouw en vol overgave geloofde RCL in victorie van de terugwedstrijd. Sprankelend werd het zelden, maar aan RCL was meer af te lezen dat enkel met winst genoegen werd genomen.

In de eerste drie kwartier mocht Matthijs de Vreede nog worden bedankt. De Leiderdorpse doelman voorkwam twee vrijwel zeker lijkende doelpunten van Bruno Varela en Diego Watson. Daar stond tegenover dat Thom Wijnalda, na zich door de Rotterdamse verdediging te hebben gewurmd, de buitenkant van de paal raakte voor RCL. Al met al was er in de eerste helft sprake van balans in het veldspel.

Nadat de ploegen van helft waren gewisseld, moest er een beslissing worden geforceerd. Bij een gelijke stand zouden strafschoppen anders de beslissing moeten brengen. RCL kwam evenwel boven te liggen en wilde binnen de reguliere tijd de klus klaren. Permanand, Jelmer Vijlbrief en Wijnalda werden al gevaarlijk, maar de 1-0 kwam tot stand na hulp uit onverwachte hoek. Rudy Kluts wilde een bal van rechts voorslingeren op Wijnalda, maar de trap van de rechtsback kreeg meer vaart mee. Doelman Jim van de Leer taxeerde de hoge bal volkomen verkeerd en plots was de ban gebroken.

TOGR verdoofde door de achterstand en kon na de achterstand nog slechts eenmaal serieus gevaar stichten. De Vreede, in de competitie in tien duels niet geklopt, hield zich ook nu staande en een tweede tik op de neus voor de ploeg van René Blaauwkamp zou zekere winst betekenen voor RCL. Op aangeven van invaller Van der Voort vulde Wijnalda die daad beheerst in, waarmee het hakblok viel.

,,Na de 1-0 zag je aan de lichaamstaal bij hen dat het over was. Er ontstond tweespalt en daar hebben we van geprofiteerd. We genieten even na van deze zege, want we winnen van een sterke tegenstander. Vanaf maandag gaat de focus volledig naar Gouda”, blikte trainer Frank Bloemheuvel vooruit.

RCL is nu nog twee duels verwijderd van promotie naar de eerste klasse. Het zou een terugkeer betekenen na een afwezigheid van een kwart eeuw en de daad bij het woord voegen voor wat betreft de ambitieuze intentie op De Bloemerd.

RCL- TOGR 2-0 (0-0). 71. Kluts 1-0, 87. Wijnalda 2-0. Scheidsrechter: Oskam. Toeschouwers: 275.

RCL: De Vreede, Kluts, Van Luxemburg, Prins, Vijlbrief, Jonker, Van Vliet, Bloemheuvel (76. Van der Klooster), Van der Reijden, Wijnalda, Permanand (68. Van der Voort).

Bron: Leidsch Dagblad

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read