vrijdag, maart 29, 2024
HomeTweede klasseRCL,,Dit hoop ik nooit meer mee te maken”

,,Dit hoop ik nooit meer mee te maken”

-

Beide ploegen hadden al tien keer het doel schoon weten te houden en RCL had zelfs de minst gepasseerde verdediging. Na GHC tegen RCL zag de wereld er voor de Leiderdorpers compleet anders uit.

Frank Bloemheuvel gaat met RCL wel de nacompetitie in. Reden voor een feestje toch ook? Gefeliciteerd met het behalen van de nacompetitie. Of zijn de felicitaties niet op zijn plaats, Frank?

,,Gelukkig zijn we niet uitgevoetbald, maar ik wil deze middag toch hoofdzakelijk vergeten. Dit hoop ik nooit meer mee te maken. Alle afspraken ten spijt, we zijn hier te kijk gezet. Dat voelt nooit lekker aan.”

Hoe zou RCL gaan spelen?

,,We wisten dat we eigenlijk moesten verliezen. Een hele merkwaardige gewaarwording. Neemt niet weg dat we er een wedstrijd van wilde maken en dan na tachtig minuten zouden kijken wat er nodig zou zijn voor een ‘goed’ resultaat. Je kunt er allerlei theorieën op loslaten, maar als je een afspraak maakt moet je die nakomen. Als je iets doet, moet je het goed doen. Na twintig minuten zat de wedstrijd er al op.”

Er ging wel heel veel fout. Heb je daar een verklaring voor?

,,We hadden moeite om gedoseerd te voetballen. Ze liepen keer op keer in die eerste fase door onze verdediging heen. Ik denk dat dit met ervaring te maken heeft, hoewel dit wel een erg ongewone situatie was voor de spelers.”

Voor jullie was het zaak om geen averij op te lopen. RCL moest fit en ongeschonden de nacompetitie gaan halen.

,,Het was hinken op twee gedachten. Je wilt hier niet geslacht worden, maar het zou verschrikkelijk naïef zijn om kaarten te pakken. Op blessures zit je ook niet te wachten en wat dat betreft is het afwachten of de blessure van Thom (Wijnalda, red.) meevalt.”

Is GHC de terechte kampioen volgens jou.

,,Zonder meer. Zij verdienen de titel. Ik vrees dat we op oorlogssterkte en vol overgave hier ook niet hadden gewonnen. Ik feliciteer GHC hierbij en wens hen alle succes in de eerste klasse.”

Hoe lang blijf je hier bij stil staan?

,,Ik heb het al achter me gelaten en dat ook aan de groep aangegeven. Dit moeten we heel snel vergeten en de aandacht moet nu direct uit naar volgende week. Alle teksten en woorden mogen nu nog uitgaan naar GHC.”

Volgende week start RCL de nacompetitie met een tweeluik tegen TOGR. Tot Ons Genoegen Rotterdam werd elfde in de eerste klasse B en verloor onder meer tweemaal van FC Rijnvogels.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read