HomeTweede klasseRCLGemankeerd RCL onderuit

Gemankeerd RCL onderuit

-

RCL wist dat Forum Sport geen kat was om zonder handschoenen aan te pakken. Na negentig minuten bleek dat ook uit de eindstand.

De Voorburgers versloegen recent kampioenskandidaat LYRA met 5-1. Daarnaast traden de Leiderdorpers aan zonder de geschorste William van Vliet, Thom Wijnalda, Michel Bloemheuvel en Tim van Luxemburg. Ondanks de inbreng van slechts vier vaste waarden kreeg RCL voor de pauze volgens Frank Bloemheuvel vijf enorme kansen. Binnen dertig tellen vergat Nick van der Reijden te scoren, maar ook daarna kwam Forum Sport meerdere keren goed weg. Terwijl RCL ook het beste veldspel liet zien in de eerste helft, leidde de thuisploeg bij rust met 1-0 door een na twintig minuten gescoord doelpunt uit de kluts.

Na de wisseling van speelhelft werd het veldspel volgens de trainer minder, maar bleef RCL hard werken voor een beter resultaat. Twee minuten voor tijd leken de Leiderdorpers alsnog met een punt huiswaarts te keren, maar Nick Permanand miste een strafschop.

,,Jammer, maar het gaat bovenin toch om de langste adem. Gehavend hadden we toch punten mee naar huis kunnen nemen”, vond Bloemheuvel.