zaterdag, april 20, 2024
HomeTweede klasseRCLDerde plaats voor RCL veiliggesteld

Derde plaats voor RCL veiliggesteld

-

Leiderdorp- RCL mocht niet verliezen van Forum Sport, om zodoende de concurrent voor de derde plaats achter zich te houden. Die taak werd afgelopen zaterdag volbracht (1-1).

,,Ik denk dat de uitslag ook wel terecht is, hoewel ik wel vind dat we veruit het meeste balbezit hadden en de wedstrijd ook controleerden. We hebben echter wel lang achter gestaan en maken pas een kwartier voor tijd gelijk. Gezien de andere uitslagen kunnen we evenwel tevreden zijn. De kans op nacompetitie is erg groot nu”, blikte Frank Bloemheuvel vooruit.

Bloemheuvel vond zeker niet dat zijn ploeg groots had gespeeld, maar zag RCL betere kansen krijgen. Thom Wijnalda miste onder meer oog in oog met de Voorburgse doelman. Bij de eerste de beste gelegenheid, halverwege de eerste helft, was het raak aan de andere kant.

Een kwartier voor tijd werd het benodigde punt veilig gesteld door Wijnalda, op aangeven van Rudy Kluts. Bloemheuvel: ,,Daarnaast pakken we weer geen kaarten en dat doen we dus beter dan weken terug. We gaan ons nu maar eens storten op volgende week. De spelers willen graag winnen van GHC, maar we weten ook hoe de vlag erbij hangt voor wat betreft de p/d-duels. In elk geval hebben we er nu zelf voor gezorgd dat we definitief derde gaan worden.”

RCL zal dus op zeker de positie op de ranglijst verbeteren ten opzichte van de twee voorgaande jaren in de tweede klasse. Vorig seizoen kwam rood en wit uit op de vijfde plaats, terwijl het jaar daarvoor een achtste plaats was weggelegd voor de Racing Club Leiderdorp. 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read