HomeTweede klasseRCLVan der Voort op de valreep matchwinner

Van der Voort op de valreep matchwinner

-

Leiderdorp- Dankzij een late treffer van invaller Joeri van der Voort bleef RCL in de race om de titel. Soccer Boys leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar de goal van de rossige aanvaller betekende de 2-1.

Zonder Michel Bloemheuvel en met onder meer Youri de Boer als rechtsachter moest RCL vooral zorgen geen averij op te lopen. De laatste weken gaf de Leiderdorpse Racing Club al diverse punten weg, waardoor de ploeg niet langer 'setter' was, maar 'volger' werd.

Al na drie minuten stond Thom Wijnalda al oog in oog met de sluitpost van de ploeg uit Bleijswijk, maar de aanvaller schrok van de ruimte. Even later speelde Jelmer Vijlbrief de bal te ver voor zich uit, eveneens in kansrijke positie. Soccer Boys liet eigenlijk maar eenmaal van zich spreken in de eerste helft, maar het was wel meteen raak. Aanvoerder Aziz Ben Chamach haalde verwoestend uit van afstand: 0-1.

RCL pakte de zaken weer energiek op en Wijnalda trof net geen doel, na een knappe actie uit de draai. Even later kon de meest gevaarlijke voorhoedespeler net niet koppend voor de doelman komen. Nick Permamand kwam ook een paar keer vlot langs zijn man, maar een passend vervolg bleef uit.

De gelijkmaker kwam even voor rust alsnog tot stand. Nick van der Reijden verlengde op Permanand, die op zijn beurt rustig bleef. RCL kreeg minimaal waar het op dat moment recht op had.

De tweede helft was beduidend minder overtuigend. Er was veel meer balans en er waren vooral veel irritaties te bespeuren bij de thuisploeg. William van Vliet toonde zich gretig, maar mekkerde voortdurend en maakte ook nog al wat overtredingen.

Van Permanand moest nu het gevaar komen. Enkele keren benutte hij zijn snelheid, maar tot twee keer toe strandde hij op de doelman. Sander van den Ruytenbeek werd aan de andere kant nog gevaarlijk, maar de 1-1 leek voor beide ploegen het maximaal haalbare. Uiteindelijk kreeg de wedstrijd toch nog een winnaar. Joeri van der Voort scoorde een paar minuten voor tijd de winnende goal. Volgens Bloemheuvel en het gros van het publiek een als voorzet bedoelde inzet. Van der Voort hield het zelf op een 'bewussie'. Het maakte voor de drie belangrijke punten niet uit. RCL blijft in de race, maar dan wel vanuit de wachtkamer.

Bloemheuvel was niet echt te spreken over de tweede helft. ,,Het verval met de eerste helft was heel groot. We voetbalden niet meer en daar ligt toch onze kracht. We hoeven over deze zege niet interessant te doen. Er zat veel twijfel in en dat is nooit goed."