HomeTweede klasseRCLTaaie kluif, maar weer winst

Taaie kluif, maar weer winst

-

Ook in de tiende competitieronde bleef RCL ongeslagen en koploper in de tweede klasse. Op eigen veld werd dit keer Haaglandia geklopt (2-0). RCL opende sterk en kreeg kansen via Nick Permanand en Thom Wijnalda, maar de Rijswijkse doelman behoedde zijn ploeg voor een achterstand. In het laatste kwartier van de eerste helft waren er mogelijkheden voor de gasten om de score te openen, maar een treffer kon niet worden genoteerd. Koud uit de pauze was het wel raak.

Michel Bloemheuvel knikte een hoekschop van Joeri van der Voort in eerste instantie tegen de onderkant van de lat, maar via Permanand kwam de bal weer bij de broer van de trainer voor de 1-0. Daarna was RCL veruit de betere, maar de bevrijdende 2-0 werd pas vlak voor tijd geforceerd door Wijnalda, op aangeven van Permanand. Frank Bloemheuvel: ,,Het was een taaie kluif. Die goal na rust bracht ons de mentale opsteker. Verdedigend stond het wederom goed, maar we hadden er uiteindelijk best meer mogen maken.”