HomeTweede klasseUVSGemiste kansen breken UVS (zo) op

Gemiste kansen breken UVS (zo) op

-

Schiebroek- In het openingsduel in de eerste klasse B moest UVS het zondag opnemen tegen titelkandidaat Neptunus-Schiebroek. In Schiebroek werd het het 2-1 voor de thuisploeg, een uitslag die UVS zichzelf mag aanrekenen.

Kansen werden er genoeg gecreëerd, maar de Leidse afronding liet nog te wensen over. Daartegenover stonden gevaarlijke counters van Neptunus, die uiteindelijk voldoende bleken voor de overwinning.

Jesper Neuteboom, verdediger van UVS, had een gelijkspel een betere weerspiegeling van de verhoudingen gevonden. ,,Zij speelden heel laf. Ik denk dat wij minstens zeventig procent balbezit hadden, maar we konden niet goed omgaan met hun snelle buitenspelers. Daar kwamen die twee doelpunten ook uit. Voor rust stonden we met 1-0 achter en vlak na rust viel hun tweede treffer. Allebei uit counters.”

De Leidenaren zetten alles op alles en gooiden aanvoerder Joeri Onderwater nog in de spits voor het laatste kwartier, maar het mocht niet meer baten. Verder dan een doelpunt van Gokhan Yazizi kwam UVS niet. Ook omdat Neptunus-Schiebroek de wedstrijd slim uitspeelde. ,,Zij waren heel erg irritant door veel tijd te rekken. Anderzijds  kan je dat ook geroutineerd noemen. We hebben genoeg kansen gehad, maar als je die niet afmaakt weet je dat het moeilijk wordt.”

Neuteboom zelf is van mening dat dit een lastig jaar gaat worden. ,,We spelen een klasse hoger, maar zijn niet sterker geworden. Ik mik op een plaats tussen de nummer vijf en de nummer tien. Bij UVS verwachten ze weer een top vijf-notering, maar dat zie ik nog niet gebeuren. Aan de andere kant speelden we vandaag wel tegen een titelkandidaat en deden we zeker niet aan hen onder. Dat geeft vetrouwen. Wellicht zit er een stuntje in en kunnen we een periodetitel pakken.”

Volgende week zal er er voor UVS meer duidelijk worden, want dan mogen de Leidenaren het in de Kikkerpolder opnemen tegen ADO Den Haag. De Hagenezen wonnen hun eerste wedstrijd met 5-0 van VELO, vorig seizoen nog ongenaakbaar in de tweede klasse.

door: Richard Guffens