donderdag, april 18, 2024
HomeTweede klasseUVSPuntendeling bij UVS tegen DoCoS in vierde klasse

Puntendeling bij UVS tegen DoCoS in vierde klasse

-

UVS heeft op een wat gelukkige wijze een punt gehaald, thuis tegen Docos. Al na twintig minuten stond Docos, het uitspelende team, op een comfortabele 2-0 voorsprong via Jorrit Gravekamp en Job Eshuis.

De mannen uit het Morschkwartier hadden veel kansen om de score uit te breiden, maar nog voor rust werd het 1-2. Een vrije trap van Prudhomme van Reine (UVS) werd aangeraakt door de muur, waardoor de keeper op het verkeerde been stond en hij de bal in het net zag verdwijnen. Volgens Docos-begeleider Bert Peet een zeer ongelukkige situatie: ,,Aan dit doelpunt konden we weinig doen, maar wat we ons wel kunnen verwijten is dat de derde goal uitbleef. Daarom ben ik ook ontevreden over het resultaat. Helaas gingen we niet geconcentreerd genoeg de tweede helft in, waardoor de ploeg slordig voetbalde en we een doelpunt tegen kregen. Wat wij de jongens willen bijbrengen is dat ze zelf moeten blijven voetballen en zo veel mogelijk uit de fysieke ruimte moeten blijven. Dat we nog weinig fysieke strijd kunnen leveren, ligt aan het feit dat we vier eerstejaarssenioren en twee jeugdleden in de selectie hebben. Na rust zag je dat wij in de duels werden afgetroefd door UVS, maar dat komt vanzelf wel goed. Er zit veel rek in deze selectie.’’

In tegenstelling tot de trainer van Docos was Joop Lammers, oefenmeester van UVS, wel tevreden met het punt: ,,Ik moet wel tevreden zijn met dit punt. Als je 0-2 achter komt, kun je niet anders. Op voorhand wisten we dat Docos een lastige tegenstander voor ons zou zijn. In de voorbereiding wonnen we weliswaar ruim van de zondagtak van Docos, maar bekend was ook dat die ploeg minder sterk zou zijn dan de zaterdagtak. De eerste helft was niet goed van onze kant, waarin wat kleine kansen werden gecreëerd, maar de 0-2 had nooit goedgekeurd mogen worden. Aan dat doelpunt zat namelijk een luchtje van buitenspel. De tweede helft pakten we het beter aan en maakten we dankbaar gebruik van het slordige spel van Docos. Gelukkig haalden we nog een punt, want de aankomende weken wordt het moeilijk voor ons om de punten te pakken. We krijgen goede ploegen tegenover ons.”

De ploeg uit de Kikkerpolder, voor wie Mark Teske het tweede doelpunt op zijn naam kreeg,  mag het de komende weken opnemen tegen sterke ploegen als het Wassenaarse Blauw Zwart, VVSB en DWO. Docos krijgt de volgende speelronden met dezelfde ploegen te maken, maar dan in een andere volgorde.