woensdag, april 24, 2024
HomeTweede klasseUVSUVS wint meer terrein terug

UVS wint meer terrein terug

-

In navolging van Noordwijk, GHC, Valken’68, TAVV, Alkmania, Alphen en RCL is ook UVS erin geslaagd om een feestje te kunnen afdwingen. In het tweede duel in de finale van de nacompetitie tegen SCO’63 werd met 3-0 gewonnen. Eerder was het al 1-2 inhet voordeel van de ploeg van Nico van der Salm.

Nadat de blauwwitten twee jaar terug afdaalden naar een historisch dieptepunt in het bestaan en via de derde klasse moesten trachten het verloren terrein terug te winnen, is er in de kikkerpolder twee jaar later weer reden om een voorzichtige glimlach te laten zien.

In het duel met de ploeg uit Spijkenisse verliep de eerste helft ronduit vlak. Beide ploegen kregen nauwelijks kansen. Na de pauze moesten de mannen van Ton Pattinama meer op de aanval gaan spelen, waardoor UVS meer ruimte kreeg.

Na een vlotte combinatie zorgde Raymond van Es met een heerlijke uithaal uit de tweede lijn voor de bevrijdende Leidse treffer. Het duel was daarmee beslist en de score kon nog verder oplopen via Tommy Bekooij en invaller Ronald Mink. Het duel in Leiden werd gevolgd door circa 1.000 toeschouwers. UVS is op de weg terug en zal volgend seizoen waarschijnlijk duels gaan uitvechten met FC Boshuizen en SJC. Meer aansprekende tegenstanders dan clubs als GONA en Woerden.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read