Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Artan Recica doet Valken omhoog kijken

Brasserie VIS artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

artikel image_valke_1Valken ’68 is erin geslaagd om haar tweede overwinning te boeken in de competitie. In Maasland werd MVV ’27 met 0-2 geklopt. Na één eerdere overwinning en vier gelijke spelen werd het weer eens tijd voor een driepunter. De ploeg uit Valkenburg staat door de overwinning weliswaar op de zevende plaats, maar ligt slechts drie punten achter op koploper Zevenhoven. De Valkenburgers doen dus nog altijd mee om de periodetitel.

 

Valken-trainer Andries Wendt wilde na afloop van de wedstrijd kwijt dat zijn ploeg prima mee kan draaien bovenin: ,,In deze competitie kunnen alle ploegen van elkaar winnen. Daarom denk ik dat we voor onze kansen moeten gaan. Deze overwinning geeft ons vertrouwen voor de volgende wedstrijd. We moeten van onze eigen krachten uitgaan en niet van de krachten van de tegenstander. Het zijn voor ons compleet onbekende tegenstanders, waardoor we niet weten wat we kunnen verwachten.”

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sepa green artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner

 

Nog eens Wendt: ,,Daarnaast ben ik erg tevreden over het vertoonde spel; met name verdedigend stond het bij ons erg goed, waardoor MVV maar twee kansen kreeg in de hele wedstrijd. Elke ploeg geeft kansen weg in de wedstrijd; het gaat er alleen om hoe je die momenten doorkomt. Na rust begonnen we de wedstrijd ongeconcentreerd. Gelukkig herpakten we ons na tien minuten en kwamen we via Artan Recica op voorsprong. Na die goal kwam de zege nauwelijks meer in gevaar en vlak voor tijd scoorde Artan zijn tweede doelpunt.’’

 

,,We zijn goed bezig momenteel. Het is prettig dat we nog steeds niet hebben verloren en de ontlading was dan ook groot. We sluiten nu aan en we werken toe naar een positie die we ook aankunnen.”

 

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Robin Noort, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Ronald Kuijt (Emiel van der Plas/46e ), William van Voorbergen, Leon Kuijt, Artan Recica, Bas Conradi en Herman Varkevisser (Herman Binnendijk/70e ).

In de volgende competitieronde treedt Valken aan op eigen veld aan tegen Oegstgeest, de ploeg die afgelopen zaterdag eveneens won. De Oegstgeestenaren hielden de punten in eigen huis door de 4-2 zege op RAS.

Slingerland artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten