Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Zestienjarige Sven Boonstoppel (V’68) komt er nu al aan

Rumling bouw artikel
Brasserie Park

artikel image valke 2Valken’68 bleef in het spoor van de ploegen die waarschijnlijk gaan uitmaken wie er aan het eind van het seizoen een stap voorwaarts kan zetten. In de thuiswedstrjd werd staartploeg Roodenburg met 4-1 aan de kant gezet. Via de podcast geeft Andries Wendt zijn mening en onze redactie sprak met de jeugdige Sven Boonstoppel.

William van Voorbergen zette zijn ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong. Na de pauze zette Valken’68 door en via Bastiaan de Mooij werd de zege veiliggesteld. Even voordat hij werd gewisseld tekende Sven Boonstoppel zelf voor 4-0, waarna Patrick Heijmans nog iets terugdeed vanaf de stip.

Boonstoppel was de meest opvallende verschijning op ’t Duyfrak. De Benjamin (hij werd in juli van dit jaar zestien) van het veld had het helemaal naar zijn zin gehad.
,,Het ging best lekker ja. Laatst had ik al meegespeeld in de beker tegen DCV en een helftje gespeeld in competitieverband. Nu mocht ik in de basis starten. En dan ook nog scoren.”

Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Het is de voorbije week niet enkel stormachtig buiten, maar jij bent ook wel heel snel gekomen naar het hoogst haalbare niveau van een club.

,,Ik heb twee jaar bij Quick Boys gezeten in de C-jeugd. Daar had ik het niet helemaal naar mijn zin en toen heb ik besloten om terug te gaan naar Valkenburg. Als eerstejaars B-junior werd ik al bij de A-jeugd gehaald en vanaf de A mocht ik vanaf begin oktober gaan meetrainen bij het eerste elftal. De trainer heeft mij verteld zeer tevreden te zijn over mijn ontwikkeling. Ik zal nog wel meer minuten gaan maken, maar vanzelfsprekend heb ik nog geen basisplaats. Maar goed, dit pakken ze me niet meer af.”

Het duel van zaterdag was nogal pittig te noemen. Hoe heb jij dat ervaren tussen al dat geweld?

,,Het was best een heftig potje ja. Roodenburg raakte na de 3-0 erg gefrustreerd, maar bij 4-0 liep het echt even uit de hand en kregen ze een rode kaart. Even later was er een soortgelijke overtreding van ons en toen was het even foute boel. De wedstrijd kwam tien minuten stil te leggen, maar gelukkig bleef het na het hervatten rustig.”

Boonstoppel liep aan het begin van het seizoen ook nog even stage bij Rijnsburgse Boys. ,,Een leuke ervaring, maar ik heb uiteindelijk afgezegd. Ik speel het liefst voor Valken’68, want ik heb het enorm naar mijn zin.”

Interview met de trainer van Valken’68


{saudioplayer}http://k003.kiwi6.com/hotlink/32k1i9l8v0/valken86_andries_wendt_101111.mp3{/saudioplayer}

 RTV katwijk banner

Rebel Horeca artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten