HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Interview: Hein van Heek, trainer Voorschoten'97, blikt terug op oefenpot

Interview: Hein van Heek, trainer Voorschoten’97, blikt terug op oefenpot

Gisteren speelden RCL en Voorschoten’97 hun eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Met Hein van Heek, de trainer van Voorschoten’97, blikken we terug op een nuttige oefenpot.

Dit is inderdaad onze eerste oefenwedstrijd. Vorige week zaterdag zijn we begonnen met trainen. In totaal hebben we nu 4 keer getraind.

Het is een goede groep. Ik denk dat we in de breedte sterker zijn geworden. Ben benieuwd of we  het vertrek van Rosbert Susan naar Katwijk kunnen opvangen.

Voor voorin hebben we twee hele goede spitsen en 2 vleugelspelers erbij. Ik denk ook zeker dat we voorin sterker zijn geworden.

Wat kun je na 4 keer trainen van de groep verwachten?

We hebben de wedstrijd benaderd als een echte oefenwedstrijd. Conditioneel mochten ze niet langer dan een uur spelen. We hebben in drie groepen gespeeld die allemaal een gelijk deel van de wedstrijd hebben deelgenomen.

Wat vond je van de wedstrijd?

De eerste helft werd er van onze kant geleidelijk en goed opgebouwd. Je ziet wel dat de groep nog moet wennen aan elkaar. RCL begon de wedstrijd met veel druk zetten. Wij konden dit goed opvangen door vanuit achteren op te bouwen.

De Leiderdorpers werden daarna vooral gevaarlijk met reactievoetbal. Door bij balbezit meteen diep te spelen kregen ze twee kansen. Van onze kant was de verdediging bij de dode spelmomenten zwak. Dat moet zeker beter. Qua kansenverhouding stond het na de eerste helft 5 – 2.

Uiteindelijk werd met 1-0 voorsprong gerust. Bas Maurits kon alleen op de keeper af en speelt de sluitpost mooi uit echter wordt vervolgens neergehaald. Raymond Baten schiet de elfmeter trap goed in.

Hoe werd de tweede helft gestart?

De tweede helft begon voor Voorschoten’97 heel aardig. RCL was slordig in de opbouw.

Een verdediger van RCL probeerde de bal af te schermen echter Voorschoten wist de bal te veroveren en direct te scoren (doelpunt Robert Steemers).

De laatste 25 minuten waren voor RCL. Een dekkingsfout bij een corner leidde de 2 – 1 in. De 2 2 kwam door een misverstand achterin. Een verdediger en middenvelder van Voorschoten’97 keken elkaar waardoor een speler van RCL kant recht door kon lopen op de keeper en behendig inschoot (red. doelpunt Nick Permanand).

Hoe vond je RCL spelen?

Een frisse ploeg en een leuke tegenstander om tegen te oefenen. Ik denk wel dat ze zich zeker in de eerste klasse moeten kunnen handhaven..

En Voorschoten?

Wij zitten in een nieuwe pool met 5 en 6 tegenstanders die ik nog niet goed ken. Wel zit er denk ik meer voetbal in deze pool. Linker rijtje moet wel lukken. Na 5 wedstrijden kunnen we dat beter inschatten.