Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorschoten ’97 voorkomt Haagse zevenklapper

Vergulde vos artikelbanner
Catsanddogs artikel

Voorschoten ’97, sinds vorige week de trotse koploper in de derde klasse A (zondag) na winst tegen het Zoeterwoudse SJZ, kreeg zondag op een mistig Sportpark Adegeest bezoek van medekoploper SVLY. De ingrediënten voor een heuse topper waren volop aanwezig. Het behoud van de koppositie stond op het spel, wat tevens inhield dat de concurrent op een puntenachterstand gezet kon worden.

De Haagse promovendus SVLY had zijn zes laatste duels in winst omgezet met indrukwekkende doelcijfers, terwijl de groen-gelen de laatste vier duels hadden gewonnen. Was vorige week Nikic Radenko de grote man die met zijn twee doelpunten SJZ de das omdeed, zondagmiddag was het de van DoCoS overgekomen Niels van den Berg, die driemaal scoorde. De wedstrijd eindigde in een 4-2 overwinning voor Voorschoten.

Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Sport2000 artikelbanner
Sepa green artikelbanner

 In dit aantrekkelijke en pittige duel was het de thuisclub dat scherp opende en de Hagenaars direct onder druk zette. De ploeg speelde kort op de man, waardoor SVLY maar moeilijk zijn -zeker aanwezige- kwaliteiten kon etaleren. Toch kreeg SVLY in de beginfase de beste kans om de score te openen; spits Michshawn Valerian benutte dit buitenkansje echter niet, en faalde tien minuten later nogmaals. Uiteindelijk was het Voorschoten dat als eerste wist te scoren. De goed spelende Robert Toret hield de tegenstander onder druk en pakte de bal af; uit zijn voorzet kon Hamid Sarmastzada scoren. Deze 1-0 was een mooi voorbeeld van de tactiek van Voorschoten. Trainer Stefan Luykx: ,,We wisten dat de tegenstander goed is in balbezit en dat we ze dus niet moesten laten voetballen; we moesten de druk erop zetten en de druk erop houden.”

De Voorschotenaren speelden een van hun beste wedstrijden van dit seizoen: fysiek sterk en in elke linie spelers met de nodige ervaring en inzicht. Achterin speelde de ploeg met routiniers als Toret en Ivo Nolet, die in de opbouw toch af en toe wat steekjes liet vallen. Op het middenveld heerste met name Eelke van Dijken, die liet zien dat hij op een hoger niveau heeft geacteerd. Voorin stonden spelers als Dario Tunjic, Niels van den Berg en Nikic Radenko. De laatste begon op de bank en viel in de zestigste minuut in. Trainer Luykx: ,,Nikic is nog niet topfit voor een hele wedstrijd. We willen hem heel houden en weer rustig inbrengen.”

Na rust voltrok de wedstrijd door de steeds dikker wordende mist in een schimmenspel. Na de 2-0 van Van den Berg scoorde Valerian namens SVLY  de 2-1 uit een hoekschop. Eén minuut later scoorde Van den Berg de 3-1, die deze treffer op een presenteerblaadje kreeg van uitblinker Van Dijken. De wedstrijd was op dat moment gespeeld en dus kon de thuisclub naar hartenlust counteren door de ruimte die ze kregen van de uitgebluste Hagenaars. De 4-1 door Van den Berg en de 4-2 uit een strafschop in de allerlaatste minuut was uiteindelijk een waardig slot van deze aantrekkelijke en kwalitatief goede wedstrijd.

Uiteraard was trainer Luykx blij met de uitslag en met name de manier waarop er werd gewonnen: ,,We hebben prima gespeeld en hebben die gasten nooit in hun spel laten komen.” Op de vraag of hij voor de titel gaat hield hij zich op de vlakte: ,,Bij de eerste vier moet kunnen”, was zijn antwoord. Directe promotie zou toch een optie moeten zijn, gezien het feit dat de ploeg de laatste vijf jaar de nacompetitie haalde en steeds in de eerste ronde werd gewipt.

Niels van den Berg, overgekomen van DoCoS (,,Ik wilde het eens wat hogerop proberen”), was met zijn drie doelpunten een uiterst tevreden man, om er koeltjes aan toe te voegen dat het niet zijn eerste drie goals waren van dit seizoen. Hem confronterend met de steeds ongelukkige afloop in de nacompetities antwoordde hij nuchter: ,,We hebben nu wel andere spelers en een andere trainer.”

Van Marwijk artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten