donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenElmer Weekhout:,,Dit is top, top en nog eens top"

Elmer Weekhout:,,Dit is top, top en nog eens top”

-

De overstap van Voorschoten’97 naar GHC in 2008 pakte voor middenvelder Elmer Weekhout prima uit. Niet alleen veroverde hij een basisplaats, maar afgelopen zaterdag ook nog eens de titel.

Een halfuur na het laatste fluitsignaal ‘hangen’ de spelers van GHC voor hun kleedkamer. De flesjes bier worden vlot achter elkaar uit de kratten gerukt. Het seizoen zit erop en GHC is de beste gebleken. Weekhout feest uitgelaten mee en wil zijn woorden kwijt. Of het door de zenuwen komt of door de euforie is niet duidelijk, maar hij laat zijn net aangestoken sigaret pardoes op de grond vallen.

,,Man, man, man. Wat een dag. Dit is zo ontzettend top. Top. Echt top. We hebben RCL gewoon van de mat geveegd vandaag. RCL heeft het echt niet weggegeven, maar ze hadden simpelweg niks te vertellen. We zijn ook vandaag in elke linie weer heel sterk gebleken en er valt niets, maar dan ook helemaal niets af te dingen op de titel.”

Weekhout speelde een nuttige partij en heeft ook duidelijk een rol als stofzuiger binnen de Leidse gelederen. Als hij even voor tijd een pass geeft die niet aankomt, krijgt hij nog een berisping van Dennis Olman. De trainer bijt hem toe dat hij vooral moet ‘stofzuigen’ en niet moet passen. Daarna lost de gekrulde jongeling nog een losse flodder op het doel, maar Olman lacht de inzet dit keer weg zonder een opmerking los te laten.

,,Olman wil mij altijd op scherp zetten en ik vind dat prima. Ik weet wat mijn taak is binnen het elftal en ik vind het vooral belangrijk om te weten dat mijn rol van waarde is voor het elftal. In een elftal moet er een pispaaltje zijn en als ik dat ben..haha…prima hoor. De trainer moet toch ergens zijn frustraties kwijt raken.”

Waar ligt volgens jou de kracht van dit toch relatief jonge elftal?

,,Achterin staat het als een huis. Ze hebben daar heel vaak de ‘nul’ weten te houden. Op het middenveld worden we nooit overlopen en met Versteden en Guffens hebben we scorend vermogen, waarbij Schouls ook extra waarde heeft. Dit is een elftal met ontzettend veel kwaliteiten en met een geweldige overlevingsdrang. We zijn in elke linie beter dan RCL. Sterker nog, beter dan alle andere ploegen. Daarnaast hulde voor Olman en Van Tongeren. Een prima trainersduo.”

Is GHC voor altijd jouw cluppie?

,,Voorlopig wel in elk geval, want ik heb het enorm naar mijn zin. Destijds hadden Michel (Schouls, red.) en ik nog naar RCL gekund, maar ik heb er op aangedrongen GHC te verkiezen. Het mag duidelijk zijn dat dit een juiste keuze was.”

Op de vraag naar zijn idee over de feestavond en wanneer hij weer moet werken, lacht Weekhout al zijn tanden bloot.

,,Het wordt een hete avond en we zien wel hoe het gaat verlopen. Ik heb er reusachtig veel zin in. Werken? Ja, zondagavond ben ik weer aan de beurt. Maar ach, ik kan alles aan nu.

 

Deel 1 van de foto's is te vinden bij het artikel Michael de Roode net op tijd terug voor kampioensduel.

 

{moduleID [170]}

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read