vrijdag, maart 29, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenIndividuele prijswinnaars bij GHC

Individuele prijswinnaars bij GHC

-

Afgelopen vrijdagavond werd het seizoen bij GHC afgesloten. Na een uitmuntend seizoen waarin het eerste en tweedeteam kampioen werden, was het tijd voor bloemen en pluimen.

Het was andermaal gezellig druk bij de club die het Leidse voetbal weer meer aanzien gaf. Na de tweede titel op rij zal GHC volgend seizoen uitkomen in de eerste klasse. Omdat RCL zich via de nacompetitie ook naar de eerste klasse speelde, zullen deze ploegen elkaar volgend seizoen wederom treffen. Ook de streekbotsingen met FC Rijnvogels komen dan op het menu te staan. Een alleraardigst vooruitzicht.

 

Op de slotavond bij GHC was het echter eerst zaak om de punten op de i te plaatsen voor wat betreft de bekroningen van het afgelopen seizoen. Vanzelfsprekend kwamen alle spelers, de begeleiding en andere betrokkenen alle eer toe, maar zoals bij veel verenigingen het geval is werden bepaalde spelers ook ingezoomd.

De keuze bij de Leidse tricolores viel uiteindelijk op ‘topscorer’ Richard Versteden (RV), ‘talent van het jaar’ Daan van Ouwerkerk (DvO) en op ‘speler van het jaar’ Michael van Voorthuijzen (MvV).

Goed bezien drie youngsters, waarbij Versteden volgend seizoen overigens geen deel meer zal uitmaken van het keurkorps van Dennis Olman en Kees van Tongeren.

 

Het was het sein voor onze redactie om de spelers ook even aan het woord te laten.

 

In hoeverre waren jullie verrast door de pluim op de hoed?

 

MvV: ,,Het is serieus heel wat. Enkele weken terug hoorde ik van deze afsluiting van het seizoen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er niet aan zou hebben gedacht daarna. Het seizoen verliep best lekker, maar dat was bij GHC eigenlijk voor iedereen aan de orde. Toch heb ik even bij mezelf gedacht ‘misschien word ik het wel’. Maar ja, dan dacht ik meteen dat dit niet zou kunnen als nieuwkomer. Ik dacht in eerste instantie aan doelpuntenmaker Richard Guffens of aan Danny Maaskant en Mark Ouwerkerk. Twee zeer stabiele factoren in het voorbije seizoen.”

 

RV: ,,Ik heb er zeventien achter de keeper gekregen, dus daarover kan ik tevreden terugkijken. Anderzijds ben ik kritisch op mezelf en vind ik eigenlijk dat het er zomaar 25 tot 30 hadden mogen zijn. Aan het begin had ik wat problemen met aanpassen, maar ik denk dat ik het snel heb weten op te pakken.”

 

DvO: ,,Ik ben er erg blij mee. In mijn achterhoofd heb ik er wel rekening mee gehouden, want ik heb toch zeven duels gespeeld als zeventienjarige. Dit is een heerlijke beloning. Vorig seizoen wilde ik er nog mee nokken, maar Fabian (Schouten, red.) heeft me daar van weerhouden en daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor.”

 

Fabian Schouten, onder meer ex-doelman van UDO en GHC, praat de avond aan elkaar en zijn naam valt regelmatig bij de jonge sluitpost. Wat dat betreft zijn de complimenten sowieso nauwelijks aan te slepen aan de Vliet. Een voetbaljaargang die maar moeizaam overtroffen zal worden.

 

Voor de drie prijswinnaars verloopt de voetballoopbaan tot nu toe gladjes. Van niets naar iets, zeg maar.

 

MvV: ,,Tja, wat wil je? Ik kwam van vierdeklasser DoCos en na een paar wedstrijden sta ik plotseling in de basis om daar niet meer uit te gaan. Fabian gaf tijdens zijn speech aan dat ik mijn kans greep tegen Roodenburg, in het begin van het seizoen. Dat klopt ook wel. Bij GHC heb ik veruit de grootste stap gemaakt tot dusverre. Dit, niet in de laatste plaats, door het trainersduo. Van hen heb ik heel veel geleerd. Zij hebben oog voor de looplijnen, de manier van spelen en de balaannames. Het was allemaal nieuw voor mij.”

 

RV: ,,Ik kwam van SJZ en daar konden ook best wat gasten aardig voetballen. Hier kunnen ze allemaal voetballen. De spelersgroep was super en het was altijd gezellig. Voor mij was het een trede hoger en ik heb mogen proeven aan een hoger niveau. De trainers hebben mij omgevormd tot een nummer tien. Voorheen stond ik in de spits of was ik rechtsbuiten. Ik ben hen daar dankbaar voor en weet ook zeker dat zij de beste trainers waren tot nu toe. Cor den Daas, bij SJZ, was ook een prima trainer. Hij was echter te ambitieus voor de club en maakte een vervolgstap. Inherent aan mijn keuze.”

 

DvO: ,,Ik ben begonnen bij Rohda’76 uit Bodegraven. Op mijn elfde verkaste ik naar Leiden en automatisch naar GHC, omdat deze club heel dichtbij speelde. Ook klasgenoten hebben daar een stem in gehad. Vorig seizoen wilde ik eigenlijk stoppen, omdat ik geen zin had om nog een jaar in de A-jeugd door te brengen. Dat zou niks zijn geworden. Fabian haalde mij over en via hem kwam ik in het tweede en opeens krijg je je kans voor het eerste elftal. Geweldig! ‘Faab” is voor mij echt een vriend en een topgozer. Want een jaar verder ben ik opeens het ‘talent van het jaar’.”

 

Een wereldseizoen is nu afgesloten, maar hoe nu verder?

 

MvV: ,,Eerst nog een beetje nagenieten. Als je me vraagt hoe de volgorde van de avond was, weet ik dat niet meer precies. Ik had een aardig ‘bakkie’ op, het was een topavond. Toen ik naar voren werd geroepen, stond ik versteld. ‘Wat overkomt mij nu’, dacht ik bij mezelf. Ik ben trots op mezelf, de club, het bestuur en alle vrijwilligers. Zonder hen had ik hier niet gestaan. Na de feestavond ben ik nog even doorgegaan, maar nu (een dag later, red.) sta ik wel weer mijn mannetje. Ik zal best blijven ballen met vrienden de komende weken. Dan een weekje Centre Parcs en totaal drie weekjes vrij. Vervolgens ben ik weer klaar voor het nieuwe seizoen. Ik kan niet wachten. Leuk dat RCL ook gepromoveerd is. Het zal geen 6-0 meer worden, maar het zijn op voorhand leuke potjes. O, en verder de complimenten voor de site. De belangstelling wordt steeds groter en voor spelers uit de lagere klassen is dit ontzettend leuk. Individuele belangstelling is altijd leuk. Diegene die zegt dat dit niet zo is, meent daar niks van. Voor veel clubs is dit een uitkomst.”

 

RV: ,,In februari van dit jaar ben ik benaderd door Laurens Mouter voor SJC. In de tijd bij SJZ was dat al een club waar ik graag wilde spelen. Ik wilde hoe dan ook hogerop. In eerste instantie is dat dus via GHC gelukt. Het is wel apart dat beide clubs volgend seizoen op hetzelfde niveau spelen. Na mijn beslissing om na een jaar al weer weg te gaan, is de relatie met de trainers wel wat bekoeld. Dat snap ik ook wel. Achteraf is het makkelijk om een koe in het achterwerk te kijken, maar voor mij blijft staan dat ik SJC ook daarvoor al een mooie club vond. Voordeel is wel dat mijn pa kan komen kijken, wat hij ook altijd deed. Op de zaterdag ging dat niet meer, maar volgend seizoen dus wel bij SJC. En wie weet…keer ik weer terug in het Leidse voetbal.”

 

DvO: ,,GHC is mijn thuisbasis geworden. Ik hoef niet per se hogerop en weet ook niet waar mijn plafond ligt. Als het wel zover komt, ga ik eerst het gesprek aan samen met Faab. Hij is een enorm voorbeeld voor mij. Voorlopig heb ik het ontzettend naar mijn zin en ik zie wel of ik de kans krijg ook in de eerste klasse te mogen keepen. Weggaan kan altijd nog, maar waarom zou ik eigenlijk want als je het ergens zo fijn hebt is er geen reden om om je heen te kijken.”

 

Voor doelman Daan van Ouwerkerk breekt een spannende week aan. De Benjamin van GHC hoort deze week of hij geslaagd is voor 5 HAVO. Volgens hem wordt het erop of eronder, waarbij het vak Nederlands de achilleshiel lijkt te gaan worden.

Van Ouwerkerk woont nog thuis, heeft twee zussen (waarvan er één roeit en de ander de sportschool bezoekt) en beide ouders. Richard Versteden is afgelopen week afgestudeerd op het CIOS en is sportinstructeur in de gevangenis van Scheveningen, alwaar Eelco Fielemon (trainer UDO) onder meer zijn collega is. Michael van Voorthuijzen is vooral klein van stuk, maar een ware versterking gebleken voor GHC waar iedereen en alles afsloot met een meer dan brede glimlach.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read