donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenMichael de Roode net op tijd terug voor kampioensduel

Michael de Roode net op tijd terug voor kampioensduel

-

Michael de Roode kwam net op tijd terug van het strafbankje om mee te kunnen doen aan de kampioenswedstrijd van GHC tegen RCL. Met een fraaie treffer deed hij een duit in het zakje van het halve dozijn aan doelpunten.

Na de tweede schorsing van het seizoen, dit keer voor vijf wedstrijden, keerde Michael de Roode terug in de gelederen en daarom alleen al straalde de routinier na afloop van oor tot oor.

,,Het was natuurlijk balen om zoveel duels te moeten missen. Gelukkig mocht ik deze wedstrijd wel meedoen, want het is verschrikkelijk balen als je er niet bij kunt zijn in de wedstrijd van het seizoen. Ik ben vanzelfsprekend wel door blijven trainen en Olman heeft mij het krediet gegeven door mij op te stellen. Super, als het dan zo afloopt.”

De speler met rugnummer zes had een belangrijk aandeel in de overtuigende 6-0 met een assist op Richard Guffens voor de eerste goal. Daarnaast haalde hij zelf verwoestend uit voor de 5-0.

,,Misschien zat daar wel wat opgekropte frustratie in van de voorbije weken. Ik had al eerder wat geprobeerd, maar nu kreeg ik bij die goal alle ruimte en kon ik lekker uithalen.”

Op de vraag of  De Roode ergens in de week nog het gevoel had gekregen dat het ook nog mis had kunnen gaan, was de 34-jarige speler resoluut met zijn antwoord.

,,Nee, dit kon niet meer fout gaan. We waren er als groep op gebrand om het nu af te maken en het leefde ook enorm de hele week. Natuurlijk was RCL niet op en top gemotiveerd, maar wij hebben enkel naar onszelf gekeken. Ik ben er trouwens van overtuigd dat we ook zouden hebben gewonnen tegen LYRA als het was uitgedraaid op een beslissingsduel. Het vertrouwen was onvoorstelbaar groot en we wisten dat we het zouden halen. Ik ben van mening dat we ook terecht kampioen zijn geworden. Eigenlijk hebben we maar één duel terecht verloren dit seizoen, dus dan verdien je deze prijs ook. Ik vermoed dat onze tegenstanders ook vinden dat GHC terecht de titel heeft gegrepen.”

De Roode hoefde dit keer niet tot het gaatje te gaan, maar speelde gedreven. Een speelwijze die hij altijd op de mat legt. Vaak ook grensoverschrijdend.

,,Dat kan ik niet ontkennen. Ik vrees ook dat dit altijd zo zal blijven. Eigenlijk speel ik al twintig jaar zo en dat gaat er niet meer uit. Onze trainer spreekt me er zeker wel eens op aan, maar het is de aard van het beestje. In mijn spel zit dat ik heel kritisch ben naar anderen, maar zeker ook naar mezelf. Vaak weet ik het na afloop ook wel, maar ja dan is het te laat.”

Het feest is na afloop van het duel in volle gang en de Roode sluit zich graag weer aan. Gevraagd naar een idee hoe laat het gaat worden, houdt de Leidenaar zich op de vlakte.

,,Daar ga ik niks over zeggen, want dat kan alleen maar tegen je gebruikt worden.”

Met een vette knipoog schaart hij zich vervolgens bij de feestende meute.

 

Deel 2 van de foto's is terug te vinden bij het artikel: Elmer Weekhout:"Dit is top, top en nog eens top"

{moduleID [102]}

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read