dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenGHC met twee gezichten bij Ter Leede

GHC met twee gezichten bij Ter Leede

-

Ter Leede en GHC werkten een oefenwedstrijd af met twee gezichten. Voor de pauze was de hoofdklasser de betere ploeg, maar na de onderbreking beet GHC van zich af. Ter Leede won wel (3-1).

Dennis Olman zag zijn ploeg in de eerste helft drie doelpunten incasseren. Opvallend genoeg ging het om drie kopbaldoelpunten. ,,Ik ben dan ook behoorlijk kwaad geworden in de rust, want de gemaakte afspraken werden niet nagekomen. In de tweede helft pakten we het wel goed op, waardoor ik toch met een positief gevoel uit de wedstrijd kwam.”

Olman bracht in de tweede helft zes nieuwe gezichten en daar had de Sassenheimse formatie het moeilijk mee. GHC startte in de volgende basisopstelling: El Kourai, van Voorthuijzen, De Roode, De Mesquita, Maaskant, Weekhout, Madani, Spaan, Rietkerk, Annokkee en Slingerland.

In de tweede helft schoof De Roode door en kwamen onder meer Brandt en Guffens binnen de lijnen. De oefenmeester was vooral erg te spreken over middenvelder Mohammed Madani (22). ,,Een geweldige speler met een goeie kop er op. Deze jongen speelde bij Zeeburgia en wilde hogerop gaan voetballen. Op en top een sportman, waar we nog veel van kunnen gaan genieten.”

GHC trad nog aan zonder Tim Gonlag en Jim Raaff. Eerst genoemde is terugkomende van een operatie, terwijl Raaff vanwege vakantie pas later aanschoof bij de selectie. ,,Al met al ben ik niet ontevreden, want eigenlijk maakten wij het spel in de tweede helft. Dat hebben we tegen Lugdunum ook gedaan op ons toernooi, maar dat verwacht je natuurlijk niet als je tegen Ter Leede speelt. Ik sprak nog met hun spits Pim Spaargaren en die gaf ook eerlijk aan dat wij nog vier uitstekende kansen kregen in de tweede helft. Toch geen verkeerde constatering. Zij waren ook gewoon nagenoeg compleet. Overigens heb ik wel ontzettend opgekeken van Lugdunum op ons toernooi. Als zij niet mee gaan doen om de titel dan snap ik er niks meer van.”

Voor de Leidse tricolores scoorde Ron Annokkee op aangeven van Tim Rietkerk. GHC speelt de volgende wedstrijd tegen Valken’68 op het eigen complex voor de Piet Boot Bokaal. Het betreft de finalewedstrijd. DOSR en Lugdunum spelen om de derde plaats.