HomeVoetbalnieuws-leidenGOL Sport zorgt voor nieuwe nederlaag Leidsche Boys (zo)

GOL Sport zorgt voor nieuwe nederlaag Leidsche Boys (zo)

-

Leidsche Boys slaagde er tegen GOL Sport weer niet in de eerste seizoenszege binnen te slepen. De stadsgenoot werd een helft lang goed partij geboden, maar uiteindelijk viel de score toch (weer) vrij hoog uit: 1-6.

Voor GOL Sport was het de eerste zege op vreemde bodem, nadat er eerder al driemaal aan de Boshuizerkade werd gezegevierd. De ploeg liet zich niet voor het tweede jaar op rij verrassen. Vorig seizoen boekten de roodwitten tegen GOL Sport namelijk hun eerste zege van het seizoen.

Leidsche Boys-coach Jack Manuputty was in de aanloop naar het duel wederom hoopvol gestemd, maar voordat de wedstrijd überhaupt begonnen was zakte de moed al in zijn schoenen. De club had niet de beschikking over een grensrechter. ,,We werken met de selectie keihard om er iets van te maken en dan kan zoiets nog niet eens geregeld worden’’, baalde Manuputty. Uiteindelijk nam een reservespeler de honneurs waar.

Desondanks startte Leidsche Boys goed. De thuisploeg deed niet veel onder voor GOL Sport, hoewel de beste kansen voor de bezoekers waren. Manuputty: ,,We speelden gewoon goed. Over het combinatiespel was ik tevreden, maar we moeten ook een keer doelpunten gaan maken.’’ Collega Wim Filippo van GOL Sport liet zich uit in soortgelijke bewoordingen. ,,Als we de kansen benutten, gooi je de wedstrijd nog voor rust op slot.” Nu bleef het bij slechts 0-1. Filippo: ,,Dat was ook de verdienste van Leidsche Boys, dat gewoon heel aardig speelde.’’

Nadat GOL Sport vlak na rust 0-2 maakte, stortte Leidsche Boys als een kaartenhuis in elkaar. Zelfs tegen negen man kon het weinig uitrichten. GOL Sport eindigde het duel in ondertal wegens een rode kaart voor Tayfun Kilic en een blessure voor Adil Moutrussuf.

Rob de Wit gaf met een benutte strafschop de thuisploeg nog hoop, maar uiteindelijk eindigde het duel in 1-6. Daarmee toonde GOL Sport zich volgens coach Filippo ‘nog genadig’. De coach zag Osman Yazici (2x), Omer Ortak, Mehmet Demirbag, Altza Isa en Adil Moutrussuf doel treffen.

Filippo keek al met veel belangstelling uit naar zondag als het duel met koploper MMO op het programma staat. ,,Dan gaan we ervaren waar we precies staan.”

Voor Manuputty resten heel andere zorgen. Volgens hem moet Leidsche Boys zo snel mogelijk de negatieve spiraal doorbreken. ,,Vorig jaar hadden we een minder team en was de trainingsopkomst beduidend lager, maar toch haalden we meer punten. De concurrentie is sterker geworden. In de poule van vorig jaar hadden we in de middenmoot gestaan, daar ben ik van overtuigd.’’