HomeLSVV'70Interviews LSVV'70 LSVV ’70 wint Leidse derby tegen VV Leiden

LSVV ’70 wint Leidse derby tegen VV Leiden

-

artikel image LSVV 2De Leidse derby tussen LSVV ’70 en VV Leiden van afgelopen weekend was voor beide ploegen erg belangrijk. De twee ploegen zijn beide te vinden in de onderste regionen van de derde klasse B en dus moesten ze allebei winnen om weg te lopen van de lager geklasseerde teams. Er kon echter maar één team winnen; dat werd thuisploeg LSVV, dat met 2-1 de stadsgenoten versloeg.

Het eerste kwartier was voor de studenten, maar toen Peter van Diggele geblesseerd naar de kant moest, was het noodzakelijk voor trainer Wim Mugge om de ploeg om te gooien. Dit leidde tot behoorlijke onrust aan de kant van LSVV, waardoor VV Leiden de regie kon overnemen en het ook meer aandrong voor de goal van de thuisploeg. Vlak voor de thee was het dan ook Leiden dat de score opende. Nadat Marvin Bok maar eens besloot van afstand te schieten, werd de bal van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos achterbleef.

In de tweede helft moest de thuisploeg terugkomen en net als in de eerste rondgang begonnen ze goed. Het duurde echter even voor de gelijkmaker viel: na een uur spelen kon Stijn Kalsbeek, de vervanger van spits Alphert Christina, de 1-1 scoren. Opvallend hierbij was dat de bal van Kalsbeek over de uitkomende keeper heen stuiterde. VV Leiden verloor vervolgens definitief de controle over de wedstrijd en dankzij een aanval over meerdere schijven wist LSVV de voorsprong te pakken door een goal van Alain Stepakovics: 2-1.

De tweede goal deed LSVV-speler Boris Cammelbeeck erg denken aan de goal die Giovanni van Bronckhorst ruim drie jaar geleden maakte op het EK 2008 tegen Italië in de poulefase. Cammelbeeck: ,,De aanval begon bij onze keeper Job Weststrate, die de bal uitgooide richting de linksback, die de bal aan de andere kant van het veld bracht net zoals Van Bronckhorst drie jaar geleden via een goed uitgevoerde counter. Deze overwinning is voor ons erg belangrijk; bij ons was er in de rust echt het gevoel dat we er voor moesten gaan, omdat dit soort wedstrijden gewonnen moet worden om niet in problemen te komen. Gelukkig pakten we het goed op en kwamen wij goed de kleedkamers uit. Opmerkelijk vind ik trouwens ook dat we tot nu toe bijna alleen maar onze punten thuis behalen. Daarnaast zie je dat er dit seizoen wedstrijden zijn die totaal niet lopen -zoals vorige week tegen Westlandia – en wedstrijden waar het wel gewoon gaat. Ik geloof dat er inmiddels ook een groot gat is ontstaan tussen de middenmoot en de onderste regionen; de ploegen vanaf de middenmoot zijn ook gewoon sterker dan LSVV. We moeten wel gewoon proberen om daar punten te pakken, maar de belangrijkste wedstrijden zijn tegen laaggeklasseerde teams.’’

In tegenstelling tot LSVV vond Kevin Hamerling (VV Leiden) dat zijn ploeg niet scherp begon aan de tweede helft. Hamerling: ,,Jammer dat we het spel van de eerste helft niet door konden zetten in de tweede helft. Overigens hadden we bij rust al met 3-0 voor moeten staan als we ons kansen beter hadden benut, maar alsnog moet je die voorsprong kunnen behouden. Bovendien lieten we onze koppen hangen na de 1-1; het leek alsof we toen ons vertrouwen verloren, waardoor ook gelijk die 2-1 eroverheen kon komen. Helaas hadden we ook wat problemen met het spelersaantal. Onze selectie bestond nog maar uit elf man, vanwege blessures (onder andere keeper Mario van der Pluym) en schorsingen (Rian Rosier en Robin Ravensbergen). Hierdoor waren we gedwongen om drie spelers van het tweede te lenen. Erg zonde, er had meer in gezeten.’’

Na een weekendje geen competitie nemen de stadsgenoten het over twee weken op tegen de koploper en de nummer 9; LSVV’70 mag gaan proberen om te stunten in Naaldwijk en Leiden speelt thuis een belangrijke wedstrijd tegen Duindorp.