HomeLSVV'70Interviews LSVV'70LSVV lijkt zwaar seizoen te wachten

LSVV lijkt zwaar seizoen te wachten

-

Na de eerdere nederlaag tegen Die Haghe verloor LSVV’70 zaterdagmiddag ook het tweede duel in de competitie. Geen schande vond trainer Wim Mugge, maar duidelijk is al dat zijn ploeg dit seizoen vol aan de bak zal moeten.

Polanen was in de eerste helft beter en kwam dan ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Ook na rust domineerden de Westlanders het spel en dat resulteerde in de 0-2. Toch wist aanvaller Alphert Christana vlak daarna de aansluitingstreffer te maken voor LSVV. De ploeg van Mugge had zelfs nog even hoop op de gelijkmaker via goede scoringsmogelijkheden, maar deze hoop werd weggenomen toen de 1-3 eenmaal een feit was. Het laatste doelpunt was slechts voor de statistieken.

Middenvelder Stijn Kalsbeek was ondanks de ruime nederlaag toch nog wel tevreden over het vertoonde spel van de ploeg. ,,Natuurlijk, het doet erg zeer zo’n ruime nederlaag. Maar wij moeten ons ook realiseren dat Polanen gewoon een goed voetballende ploeg heeft. Wij weten tegen welke ploegen wij punten kunnen en moeten pakken. Tegen een ploeg als Polanen weten wij gewoon dat het erg moeilijk wordt om te sprokkelen. Ondanks twee ruime nederlagen blijf ik vertrouwen hebben in het halen van veel punten. Als ploeg moeten wij altijd even op gang komen in de competitie. ’’

Ook Mugge paniekeerde niet en kon zich vrij eenvoudig neerleggen bij de nederlaag tegen een betere ploeg. ,,Zij waren op alle fronten beter. Fitter, beter voetballend en krachtiger. Toch hebben we het zeker in de tweede helft beter gedaan dan voor de pauze. Met de teruggekeerde Christina hebben we in elk geval een speler die voorin een bal kan vasthouden, waardoor we in de linies daarachter wat meer rust krijgen. Volgende week hebben we Boris Cammelbeecl er achterin weer bij en dat scheelt ook een slok op een borrel. Er zullen vast tegenstanders komen die minder in huis hebben dan deze ambitieuze tegenstander.”

Komend weekend spelen de Leidenaren wederom op de eigen Kikkerpolder tegen KMD, de ploeg die op dezelfde middag Lugdunum radeloos achterliet (4-2), nadat de Leidse formatie bij rust nog leidde met 0-2.