HomeVierde klasseSJZSVLY - SJZ haalt het einde niet

SVLY – SJZ haalt het einde niet

-

Het duel tussen SVLY en SJZ heeft het einde niet gehaald. Arbiter Verhoeve moest na 45 minuten met een blessure afhaken. De stand was toen 1-0 voor de thuisploeg.

De mannen van SJZ konden vandaag hun eerste succes binnenhalen. Eén punt was voldoende voor het eerste periodekampioenschap. Zover kwam het echter niet. Scheidsrechter Verhoeve voelde al in het eerste bedrijf dat het niet ging en blies na drie kwartier definitief voor het einde. Er werd nog geprobeerd om een andere arbiter te regelen, maar pas nadat de SJZ-spelers al onder de douche stonden kwam het seintje dat er een leidsman was gevonden. Te laat in de ogen van de Zoeterwoudenaren, die het voor gezien hielden.

Gedurende de wedstrijd hadden de groenwitten de grootste moeite met de ploeg uit Leidscheveen en Ypenburg. Al snel in de wedstrijd kwam het op een 1-0 achterstand door toedoen van een kwaliteitspits van SVLY. ,,Dit soort mannenvoetbal zijn wij nog niet tegengekomen in derde klasse, we zijn het niet gewend. Daarnaast loopt er een heel goed spits bij SVLY”, aldus SJZ-bestuurslid Edwin Wouters, die verder meldde dat het duel wellicht al volgende week een vervolg krijgt. Dan staat er een bekerronde en een inhaalronde op de rol.

De promovendus liet zich vooral in de eerste fase van de eerste helft van zijn goede kant zien. Veel zette SJZ daar niet tegenover. Twee kansen konden worden genoteerd, die op naam kwamen van Coen van der Meer en Hans Coret. Het bleef echter bij kansen. ,,Goede ploeg; ze hebben zeker aspiraties om door te groeien naar de tweede klasse”, vond ook trainer Ronald Rossdorf, die niet gerust klonk op de goede afloop. Een afloop die wellicht al volgende week bekend is.