HomeVoetbalnieuws-leidenJeroen Hooidonk (VV Leiden): ,,Na de 0-1 werden we wakker”

Jeroen Hooidonk (VV Leiden): ,,Na de 0-1 werden we wakker”

-

artikel image vv leiden 2Na de winst van vorige week op Duindorp reisde VV Leiden afgelopen zaterdag vol vertrouwen af naar ’s-Gravenzande. In de derde klasse B speelde de ploeg tegen de nummer 13, Loosduinen. De club ‘achter de duinen’ verzamelde tot deze confrontatie twee punten minder dan haar tegenstander.

Bij een overwinning van de thuisploeg zouden de Leidenaren dus ingehaald worden, die in dat geval te maken zouden krijgen met de degradatiezone. Om een plekje in de middenmoot te kunnen vergaren, was de ploeg van Fred Filippo gebaat bij een overwinning.

De bezoekers begonnen zwak aan de wedstrijd; voor de zoveelste keer dit seizoen kwam de ploeg vanuit het Morskwartier achter. Al na zeven minuten was het raak voor Loosduinen, waardoor ook de nul weer eens niet werd gehouden. Dat is overigens geen uitzondering; de laatste keer dat Leiden geen doelpunten tegen kreeg was in speelronde vijf, tegen Westlandia (3-0).

Volgens Leiden-middenvelder Jeroen Hooidonk werden zijn ploeggenoten en hijzelf na de 0-1 wakker. ,,Ik weet niet waardoor het komt, maar we weten het constant te presteren om eerst achter te komen. We begonnen gewoon slap aan de wedstrijd. Gelukkig werden we daarna wat feller en gretiger”, aldus Hooidonk.

Deze gretigheid leidde vlak voor rust tot de 1-1 via aanvaller Robin Ravensbergen, die net als vorige week tegen Duindorp samen met Rian Rosier voorin stond. Na rust bleef Leiden voor de winst gaan en kreeg het goede kansen om de leiding te pakken. De in de rust ingevallen Alex Meyers wist één van die kansen af te maken. Zo werd Meyers voor trainer Filippo een gouden wissel. Tegen het einde van de wedstrijd wist Marvin Bok de wedstrijd te beslissen door een penalty te verzilveren: 1-3.

Hooidonk: ,,Deze drie punten zijn erg belangrijk voor ons. Zo houden we de aansluiting met de middenmoot. We staan nu vier punten achter op Westlandia en na de winterstop is er nog meer mogelijk. Hopelijk kunnen we dan wat vaker de nul houden en pakken we eens de voorsprong in plaats van eerst op achterstand te komen.”

Trainer Fred Filippo vond dat zijn ploeg het zichzelf nodeloos lastig had gemaakt. ,,We waren aanvankelijk niet ingesteld op het opportunisme van Loosduinen. We speelden te gehaast en onzorgvuldig. Na de 1-0 werden we sterker en kregen wat kansen via Rian. Gelukkig maakte Robin op slag van rust de gelijkmaker. In de tweede helft waren we gewoonweg beter en legden wij de zwakheden bloot van de tegenstander. Al met al een matige tegenstander, zonder dat wij nou zo groots speelden.”

De Leidse ploeg krabbelt dus weer op, na een hele povere reeks. ,,Dat klopt, maar wij moeten nu even helemaal niets roepen maar het enkel maar laten zien. We gaan wel met een boost de winterstop in en dat is vanzelfsprekend wel fijn. Daarna kunnen we hopelijk ook weer beschikken over Mario (van der Pluym, red.) en Marcel (Onvlee).

Na de winterstop moet VV Leiden weer naar Den Haag, Houtwijk is dan de tegenstander. De aankomende tegenstander speelde afgelopen zaterdag in een soort zaalvoetbalwedstrijd in Naaldwijk tegen Westlandia, waar het 5-4 werd voor de thuisploeg. Overigens verloor VV Leiden aan het begin van het seizoen zelf van Houtwijk met 0-1.