HomeVoetbalnieuws-leidenRian Rosier: ,,Het eerste tegendoelpunt viel uit de lucht’’

Rian Rosier: ,,Het eerste tegendoelpunt viel uit de lucht’’

-

artikel image_vv_leiden_1Een tegendoelpunt vlak voor rust is één van de vervelendste momenten die een ploeg mentaal kan treffen. Het overkwam vv Leiden afgelopen zaterdag in het Westland. De ploeg van trainer Fred Filippo verloor met 2-0 van Naaldwijk, de nummer drie op de ranglijst.

In de eerste helft kregen de Leidenaren ruimte om op te bouwen, maar tot grote kansen kwam het niet. Tot de rust leek er niets aan de hand te zijn, maar toch kwam de ploeg wat ongelukkig op achterstand in de laatste minuut van de eerste helft.

Rian Rosier, aanvaller van vv Leiden, had niet gerekend op die tegengoal: ,,We startten in principe goed in de eerste helft; het eerste kwartier was voor ons, we hadden veel balbezit. Zij lieten ons het spel maken en wij konden rustig de bal achterin rondspelen. Daarna draaide het spelbeeld om en was Naaldwijk de ploeg met het meeste balbezit. Ik had echter niet het vermoeden dat zij nog zouden scoren. Door een schoonheidsfoutje in de verdediging scoorde Naaldwijk toch een prachtig doelpunt.

,,Daardoor ga je niet lekker de rust in. In de tweede helft kwamen we redelijk uit de startblokken, we creëerden kleine kansjes. Vervolgens moesten we meer druk naar voren geven om de gelijkmaker te forceren. We lieten dan ook de rechtsback van Naaldwijk vrij om een extra man voorin te hebben. Jammer genoeg was dit achteraf geen goede keuze; deze speler stoomde constant op en was gevaarlijk met zijn voorzetten. Via hem ontstond ook tien minuten voor tijd de 2-0. Negen van de tien keer pakt zo’n wijziging goed uit en nu spijtig genoeg niet. Overigens moesten wij het stellen zonder onze vaste keeper en speelden wij met spits Marvin Bok op de goal. Dit was voor ons erg lastig, omdat Marvin voor de doelpunten moet zorgen. Gelukkig heeft zijn vervanger het prima gedaan deze wedstrijd.’’

Naast het feit dat doelman Mario van der Pluym met een blessure aan de kant moest blijven en de doelman van het tweede elftal ook geblesseerd was geraakt, moest Leiden het ook nog doen zonder Mick Lingerak en Robin Ravensbergen. Rosier zelf speelde dus wel, maar al evenmin okselfris. Bij hem moeten binnenkort nierstenen worden vergruisd.

Filippo: ,,We moeten even door de zure appel heen bijten en vooral positief blijven. Normaliter is dit geen ploeg waar wij van hoeven te verliezen, maar het stopt wel een keer met plakwerk. Hopelijk zijn we snel weer compleet, want ook wij kunnen geen ijzer met handen breken.”

Na een weekendje rust speelt vv Leiden in eigen huis tegen het sterke SEV, dat afgelopen weekend Westlandia met klinkende cijfers naar huis stuurde (4-0). Eerder won Leiden zelf ook op oppermachtige wijze van de Westlanders.