HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory geeft ruime voorsprong weg

Football Factory geeft ruime voorsprong weg

-

artikel image_Football_factoryFootball Factory is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om het gat met de nummer 7 tot en met 10 van de vierde klasse A te dichten. De Leidenaren stonden na een kwartier spelen in de tweede helft op een comfortabele 3-1 voorsprong, maar zagen stadgenoot UVS nog in de laatste minuut op gelijke hoogte komen door een vrije trap van Mike de Boer, die de bal onderkant lat binnenschoot.

Pieter van Schie, speler (en tevens trainer) van Football Factory vond het een prachtige vrije trap, maar baalde wel van het weggeven van de voorsprong: ,,Het was een doelpunt dat je maar één keer in je leven maakt, maar uiteindelijk hebben we dit gelijkspel aan onszelf te wijten. In de tweede helft speelden we erg goed, maar we maakten de kansen niet af. In de eerste helft had UVS het overwicht en zij kwamen dan ook op 0-1, maar uit de counter scoorden wij de gelijkmaker via Marcus Persson.

,,Na rust had Football Factory het overwicht en kwamen we al vrij snel op 2-1 en later 3-1. Eerst kopte Job Feenstra in de kruising uit een vrije trap en daarna wederom uit de counter schoot Ian Kennedy de 3-1 binnen. Een terechte voorsprong vond ik, want wij speelden veel beter voetbal met een aantal goede combinaties. Na de 3-1 verzuimden we helaas afstand te nemen van UVS.”

Tussendoor moesten bij ons drie spelers het veld verlaten vanwege blessures; jammer genoeg waren dit allen verdedigers, die erg lekker in de wedstrijd zaten, waardoor je achterin wat kwetsbaar wordt. Een minuut voor tijd maakten zij nog de 3-3, maar daarna kregen we -werkelijk waar- weer een grote kans om de winst te pakken. Deze één-op-één met de keeper werd helaas gemist.’’

Naast De Boer scoorden ook Martijn de Vos en Spiros Lekai voor de ploeg van Joop Lamers. UVS, dat volgende week op bezoek gaat bij O0sterheem in Zoetermeer, is negende op de ranglijst met negen punten uit even zoveel duels. Football Factory bleef voorlaatste en sprokkelde tot dusverre vier punten. Volgende speelronde gaat Football Factory op bezoek bij Woubrugge, dat afgelopen zaterdag verrassend met 4-3 verloor van SVOW.