HomeFootball FactoryInterviews Football FactoryPieter van Schie: ,,Het zat er al een tijdje aan te komen’’

Pieter van Schie: ,,Het zat er al een tijdje aan te komen’’

-

nabeschouwing167x60Elke week met grote cijfers verliezen: een situatie waarin Football Factory zich vanaf het begin van de competitie bevond. Tot afgelopen zaterdag: de zege op GWS zorgde ervoor dat de reeks van nederlagen werd doorbroken.

De zege kwam tot stand door drie doelpunten van aanvaller Pieter van Schie en de uitstekend spelende Zweed Max Persson, die een assist gaf op de 2-1 en zelf verantwoordelijk was voor de 4-2 eindstand. Factory-speler (tevens trainer en oprichter) Van Schie vond het een volledig verdiende overwinning: ,,We hebben zowel in de eerste helft als de tweede helft weinig kansen weggegeven. De organisatie stond nu eindelijk goed. We misten weliswaar nog twee spelers, maar voor de rest konden we beschikken over een voltallige selectie. Het eerste doelpunt was erg belangrijk. Na een indraaiende vrije trap van Job Feenstra scoorden we al na één minuut. De gelijkmaker werd nog wel gemaakt door GWS, maar vóór rust wisten we orde op zaken te stellen en maakten we de 2-1. Vervolgens trokken we de lijn na rust door en scoorden we al vrij snel ook de 3-1.”

Van Schie vervolgt: ,,Er waren zeker nog meer kansen om de score te vergroten, maar we hebben gewonnen, en dat is het belangrijkste. Ons doel dit seizoen is om tegen dit soort ploeg de punten te pakken en te stunten tegen teams als Blauw Zwart, onze tegenstander van volgende week. Opmerkelijk was dat onze voorstopper, die de geblesseerde Cohen verving in de basis, in de wedstrijd geblesseerd uitviel. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de geblesseerde spelers van afgelopen zaterdag volgend weekend weer hersteld.’’

Football Factory verliet de laatste plaats en die weinig geliefde plek is nu in handen van GWS. De jonge Leidse club zal volgende week in een nieuw uittenue voor de dag komen. Het tenue komt overeen met dat van Celtic.